Uniek aan dit weekend

  • Kampeertocht langs de Ourthe
  • Eén van de mooiste valleien van de Ardennen
  • Kanoën over de Ourthe
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Vera

Niels

Riviervallei de Ourthe

België

09-05 t/m 13-05-2018

Geniet van mooie lentedagen in de Ardennen! Beleef de vallei van de Ourthe wandelend en met de kano. We wandelen door een prachtig groen en heuvelachtig landschap langs kapelletjes en overnachten op campings langs de Ourthe.

We wandelen tijdens hemelvaart door de Belgische Ardennen (Niels Winkel)Tijdens het lange Hemelvaartweekend  gaan we naar de prachtige vallei van de kabbelende rivier de Ourthe. Dit is een van de mooiste riviervalleien van de Belgische Ardennen! Het landschap is ontzettend groen, heuvelachtig en wordt gekenmerkt door bossen. Door de heuvels hebben we mooie vergezichten, we passeren kleine dorpjes en we volgen natuurlijk het water van de Ourthe. Het is een prachtige omgeving om te wandelen. En als het weer meezit ontdekken we de vallei ook met een kano. Ook ‘s nachts in onze tenten blijven we dicht bij de rivier en horen we het gekabbel van de rivier nog.

Met de GR57 volgen we de rivier de Ourthe

We wandelen met Hemelvaart na de meivakantie een deel van de GR57 van Hamoir naar Érezée door de riviervallei van de Ourthe (Victor Jansen)Voor onze wandeling volgen we een deel van de GR57. De Grande Randonnée (GR) 57 is een van de oudste GR’s en in totaal 360 km lang. De route  loopt van Barchon, nabij Luik in België, naar Diekirch in Luxemburg en volgt grotendeels de rivier de Ourthe. De route is goed gemarkeerd, is minstens voor 70% onverhard en leid ons door het mooie landschap van de vallei.

Op woensdagavond ontmoeten we elkaar in Barvaux. Na een eerste nacht in onze tenten starten we onze wandeling richting het middeleeuwse stadje Durbuy. Na een kop koffie lopen we door over hoogvlaktes buiten het rivierdal, waardoor we een spectaculair uitzicht hebben op het Ourthedal. De volgende dag lopen we vooral langs de Ourthe om in Hamoir onze tenten weer op te zetten.

Per kano door de riviervallei

Met mooi weer maken we een kanotocht over de Ourthe, de tent laten we dan een dag op de camping staanAls het weer het toelaat gaan we het water op. Met de kano gaan we noordwaarts de Ourthe af. We komen langs prachtig groene walkanten, veel leuke doorkijkjes en komen we verrassende wendingen in de rivier tegen. Hierna pakken we de GR57 weer op. Deze etappe is een mooie afwisselende tocht door bossen en bloeiende weilanden. Na deze zondagswandeling nemen we afscheid van elkaar en keren we weer huiswaarts.

Wilde dieren, dorpjes en campings aan het water

Tijdens onze tocht komen we veel kleine kapelletjes tegen en ook af en toe kleine dorpjes. Door de dichte bebossing leven er veel wilde dieren. We houden natuurlijk onze ogen open voor o.a.  wilde zwijnen, herten en roofvogels. Alle campings liggen aan het water van de rivier. Zo blijven we in de natuur en horen we altijd de kabbelende rivier. We kunnen onthaasten, genieten van de prachtige natuur en tegelijkertijd actief bezig zijn. Een heerlijke korte vakantie dus!

Verzamelpunt

We kamperen tijdens deze wandelvakantie in de Ardennen op campings langs de Ourthe (Geertje Haverkamp)Het vervoer van en naar de Ardennen is niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen‐ en terugreis totdat je te horen krijgt dat het zeker is dat de reis doorgaat. Dit is uiterlijk ca. vier weken vóór de reis.

Het beginpunt van deze groepsreis is Barvaux. Dit is zowel met openbaar vervoer als met de auto vanuit Nederland goed te bereiken. Vanuit de randstad is het met de trein ongeveer 4,5 uur reizen en met de auto ongeveer 3,5 uur. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de auto’s van deelnemers is het een goede optie om met elkaar te carpoolen. We eindigen in Comblain-au-Pont. Vanaf hier kunnen we makkelijk met het openbaar vervoer terugreizen naar Nederland of naar de auto’s die we in Barvaux hebben achtergelaten.

Voor meer informatie over de heen- en terugreis of een prijsindicatie kun je kijken op de reisplanner van NS Internationaal of de Belgische spoorwegen NMBS. De ANWB routeplanner kun je gebruiken voor informatie over de route per auto.

Praktische informatie

Gebied : België
Activiteit : Kampeertrektocht met overnachtingen op campings.
Afstand : ca. 15 km per dag
Reisdata : Woensdag 9 mei t/m zondag 13 mei 2018 (5 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 8 april 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 weekendbegeleiders
Prijs leden : €246
Prijs niet-leden : €256 Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend.
Inclusief : Spring reisbegeleiding en materiaal; overnachtingen op campings; maaltijden op wandeldagen; lokaal vervoer.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; reisverzekering; voorbereidingsdag.

Contact

  • Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring.
  • Heb je een vraag over de reis? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.
  • Deelnemers ontvangen uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum meer informatie over de reis en de voorbereidingsdag.
  • Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon. Activiteiten langer dan drie nachten vallen onder de Nivon Reis voorwaarden.

 

We maken per kano een dachtocht over de rivier de Ourthe in de Ardennen (Niels Winkel)Wandel en geniet mee van deze voorjaarsreis naar de Belgische ArdennenEen panorama van de riviervallei van de Ourthe (Kajivar)We wandelen in het voorjaar over de GR57 door de Ardennen (Niels Winkel)Een salamander in de Belgische Ardennen (Niels Winkel)

We wandelen op de GR57 langs de Ourthe door de Belgische Ardennen, we komen daarbij ook in dorpjes als La Roche-en-Ardenne met links Chateau Feodal (Cayambe)In de Ardennen genieten we van mooie uitzichten en komen we kastelen tegen (Niels Winkel)Op deze wandelvakantie in mei maken we een tocht over de GR57 door het dal van de Ourthe in de Belgische Ardennen (Maud q)