Uniek aan dit weekend

  • Winterwandelen in de sporen van de Hunen
  • Afwisselend landschap
  • Mooiste Nederlandse natuurvriendenhuis
  • Vol (wachtlijst)
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

De reisbegeleiders

Annemieke

Ontdek het veelzijdige Drenthepad

Drenthe

03-02 t/m 04-02-2018

Krakende sneeuw onder je voeten en een dapper zonnetje in de lucht! Dit weekend maken we een tweedaagse wandeling door Drenthe. We wandelen van Ruinen naar Diever. Onderweg laten we ons verrassen door hoogveen, heide, coulisselandschap en bos. We overnachten in het Hunehuis op de Havelterberg.

Wandel mee door de besneeuwde bossen van het Drentse landschapPaddestoelen zoeken in Anserdennen

Zaterdag vertrekken we vanuit Ruinen en lopen de eerste uren over onverharde paden door open velden en gemengd bos. Dit bos, de Anserdennen, staat bekend om de vele verschillende soorten paddenstoelen. We wandelen vervolgens naar landgoed Rheebruggen. Dit landgoed neemt ons mee terug in de tijd en laat zien hoe Drenthe er honderd jaar geleden uitzag, toen de landbouw nog kleinschalig was. Via het dorpje Uffelte en het Uffelterzand komen we aan bij de Havelterberg. Deze berg is een stuwwal die is gevormd in de voorlaatste ijstijd. Op de Havelterberg overnachten we in het Hunehuis. Hier koken we onze eigen maaltijd en hebben we prachtig uitzicht over de heide!

Typisch Drents: hunebedden en de Drentse vennen

Zondag gaan we eerst de twee Hunebedden in de buurt van het Hunehuis bezoeken. Nadat we zijn uitgekeken voert onze weg naar het noordoosten over de hei van het Holtingerveld. Vlak voordat de hei in het bos overgaat, komen we langs een aantal typisch Drentse vennen, de Meeuwenkolonie. Vroeger streken hier meeuwen neer, waarvan de eieren werden geraapt. Via bos en weilanden lopen we naar Diever. In Diever sluiten we met elkaar het weekend af met een drankje.

Verzamelpunt

We verzamelen op station Meppel. Vanaf daar reizen we samen met de bus richting Ruinen. Ruinen is het startpunt van de wandeling. Het weekend eindigt in Diever. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Gebied : Drenthe
Activiteit : 2 daagse wandeltrektocht met overnachting in natuurvriendenhuis
Afstand : 15-18 km per dag
Reisdata : Zaterdag 3 februari t/m zondag 4 februari 2018 (2 dagen)
Inschrijven t/m : Maandag 15 januari 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 weekendbegeleiders
Prijs leden : €55
Prijs niet-leden : €65 Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend.
Inclusief : Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachting in een Natuurvriendenhuis; diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact

 

Wandel dit weekend mee over het Drentepad, langs hunebedden en over het heide landschap van het Dwingelderveld (Bas Wetter)We overnachten in het mooie Hunehuis, in de ruime keuken bereiden we een heerlijke maaltijd voor onszelf (Bas Wetter)Op zondag wandelen we eerst langs de hunebedden bij het HunehuisIn het Drentse coulisselandschap wisselen weiden, bos en hoogveen elkaar af (Bas Wetter)Misschien komen we nog een kudde Drentse Heideschapen tegen op dit winterse wandelweekend (Bas Wetter)