Uniek dit weekend

  • Kampeertrektocht
  • Nazomeren
  • Eeuwenoud beekdal
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Mieke

Nazomeren in het Reestdal

Overijssel

10-09 t/m 11-09-2022

Ga je met ons mee een weekend nazomeren? We maken een kampeertrektocht op de grens van Overijssel en Drenthe! Hier slingert het grensriviertje de Reest door een uniek en eeuwenoud beekdal, met daarlangs landgoederen, bloemrijke akkers en heidevelden.

Van landerijen naar bos

We wandelen door landerijen en bossen (Victor Jansen)We beginnen het weekend in Staphorst. De eerste paar kilometers genieten we van een heerlijk weids uitzicht over de landerijen. Vervolgens ruilen we de landwegen in voor de paden van boswachterij Staphorst. Dit gebied werd aangelegd vóór de Tweede Wereldoorlog door werklozen die ontginningswerk moesten doen in ruil voor een uitkering. Tegenwoordig worden de bossen, vennen en heidevelden op een zo natuurlijk mogelijke manier beheerd, wat het een paradijs voor onder andere reeën, vossen, dassen en roofvogels maakt!

We wandelen vandaag zo’n 18 kilometer, grotendeels op onverharde paden. We overnachten op een kleinschalige camping, waar we na het opzetten van de tentjes samen een smakelijk avondmaal koken.

Slingeren door het Reestdal

Wandel mee langs de Reest (Bas Wetter)De volgende dag pakken we onze tenten in en vervolgen we onze route. Al snel verruilen we de bomen weer voor de vergezichten waar we gisteren mee begonnen. We lopen deze dag door het Reestdal, een bijzonder beekdal met hooilanden, eeuwenoude akkertjes, monumentale boerderijen en statige landgoederen. De Reest is voor Nederlandse begrippen uniek omdat het nog zo sterk meandert. Op onze route steken we in totaal vier keer deze beek over, en lopen daardoor afwisselend in Overijssel en Drenthe!

Na ongeveer 20 km wandelen eindigt de tocht in Meppel. We kijken dan terug op een heerlijk weekend, waarin we weer een bijzonder stukje Nederland hebben ontdekt!

Verzamelpunt

We overnachten op een kleinschalige camping (Geertje Haverkamp)Beginpunt: Staphorst, bushalte Gemeentehuis. Eindpunt: Station Meppel. Er rijden geen bussen van Meppel naar Staphorst op zondag. Kom je met de auto? Parkeer op zaterdag dan in Meppel en reis het laatste stukje met de bus.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Overijssel
Activiteit:
Kampeertrektocht
Afstand:
ca. 18 - 20 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 10 september t/m zondag 11 september 2022 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Vrijdag 26 augustus 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€40 €50
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting op camping; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer; gebruik (eigen) tent.

Contact