Uniek dit weekend

  • Marker Wadden
  • Natuurpark Lelystad
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Wibrich

Karen

Marker Wadden

Flevoland

10-06 t/m 11-06-2023

Dit weekend bezoeken we op de zaterdag de Marker Wadden. Dit nieuwe natuurgebied op een eilandengroep in het Markermeer bestaat sinds een paar jaar, dus de hoogste tijd voor een bezoek! Op zondag wandelen we door het Natuurpark Lelystad, wat bekend staat vanwege de fok- en herintroductieprogramma’s van bedreigde diersoorten.

Marker Wadden

Met de veerboot naar de Marker Wadden (Iris Bierenbroodspot)Vanaf Lelystad varen we met de veerboot in zo’n drie kwartier naar de Marker Wadden. Op deze voedselrijke nieuwe natuureilanden ontwikkelt zich een explosie van leven en is een vogelparadijs ontstaan. Op het eiland maken we een rondwandeling en bezoeken we de verschillende vogelkijkpunten waar je de vogels kunt bekijken. Ook kun je de uitkijktoren beklimmen voor een prachtig en weids uitzicht. In de loop van de middag nemen we weer de boot terug naar Lelystad. Hierna kunnen we kiezen of we de bus pakken, of dat we na de boottocht nog even de benen strekken en naar de camping wandelen.

Buytenplaets Suydersee

Kamperen (Bas Wetter)Wanneer we de bus zouden pakken, lopen we het laatste stuk naar camping Buytenplaets Suydersee. Hier zetten we onze tenten op, op het trekkersveld. We koken hier ook gezamenlijk een uitgebreide kampeermaaltijd. De volgende ochtend pakken we de tenten weer in en gaan op pad door het groen rond Lelystad.

Natuurpark Lelystad

Op zondag volgen we een route die ons naar en door Natuurpark Lelystad voert. In dit vrij toegankelijke park kun je vele kilometers wandelen, en kun je onderweg verschillende dieren tegen komen, zoals: moeflons, wisenten, herten of zwijnen. In het Natuurpark, dat vroeger een dependance was van dierentuin Artis, vinden we ook een onlangs gerenoveerd otterverblijf. De Europese otters in het otterverblijf in Natuurpark Lelystad zijn verkeersslachtoffers of dieren met een andere beperking die niet in de vrije natuur zouden overleven. De dieren mogen in het park oud worden in ruime, natuurlijke verblijven waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. In de vele plassen van het Natuurpark leven ook meerdere wilde Europese otters!

Pater Davids Herten (PereDavidsDeer CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PaterDavidsHerten.jpg)Het Natuurpark is een rol gaan spelen in fok- en herintroductieprogramma’s van bedreigde diersoorten. Er leven ook met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisent, Przewalskipaard, otter, bever en Pater Davidshert. Natuurpark Lelystad is internationaal bekend geworden door de herintroductie van Przewalskipaarden in Mongolië en wisenten in Rusland en Letland.

Na een uitgebreide wandeling in het Natuurpark, moeten we helaas weer terug naar huis, en kun je met de bus terug naar Station Lelystad Centrum.

Verzamelpunt

Op zaterdag verzamelen we op het vertrekpunt van de boot en op zondag eindigen we in natuurpark Lelystad. Beiden hebben een directe busverbinding met Station Lelystad Centrum. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Flevoland
Activiteit:
Bezoek aan de Marker Wadden en kamperen bij Lelystad
Afstand:
Zaterdag ca. 10 km en zondag ca. 18 km
Reisdata:
Zaterdag 10 juni t/m zondag 11 juni 2023 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 27 mei 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€67 €77
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; retour veerboot Marker Wadden; overnachting op camping, avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; lokaal openbaar vervoer; Exclusief tent, tenten worden in principe gedeeld, er zijn mogelijk extra kosten voor alleengebruik tent;

Contact