Uniek aan dit weekend

  • Heuvels
  • Overnachting in een gezellig Nivonhuis
  • Zeer afwisselende wandelingen
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Liesbeth

Herwin

Limburgs Heuvelland

Limburg

23-11 t/m 24-11-2019

Prachtige herfstkleuren in het Limburgs Heuvelland! Dit weekend maken we een tweedaagse trektocht van Geleen naar Schin op Geul en laten we ons verrassen door afwisselende akkers en weilanden, kastelen en mergelgroeves, bos en adembenemende uitzichten. We overnachten in Nivon Natuurvriendenhuis villa Eikhold in Heerlen.

We wandelen langs akkers en door bossen met mooie herfstkleuren naar villa Eikhold bij HeerlenDit weekend wanen we ons in het buitenland in onze eigen Limburgse heuvels. Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard en het landschap lijkt in niets op de rest van Nederland. En wij gaan dat te voet ontdekken!

Zaterdag verzamelen we op station Spaubeek. Onze wandeling brengt ons in ruim 18 km naar Heerlen. We lopen over holle wegen tussen weelderig begroeide bermen, overschaduwd door elzenstruiken en hazelaars. De herfstkleuren komen hier mooi tot hun recht. We komen langs kleine beekjes, grote kastelen en eeuwenoude dorpjes. De overnachting in Nivonhuis villa Eikhold is op ca 0,5 km van het centrum van Heerlen. Alle gelegenheid voor liefhebbers om na de zelf gekookte maaltijd nog een lokaal biertje te drinken in een gezellig café.

Wandel dit weekend mee op een afwisselende tocht door de heuvels van Zuid-Limburg (Trage Wegen vzw)Ook voor zondag is er een afwisselende wandeling gepland door bos en open veld, met prachtige vergezichten. We volgen deels het Pelgrimspad en het Pieterpad en deels een eigen route. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen  voor koffie met gebak of een heerlijk lokaal biertje in een tot restaurant/café omgebouwde hoeve. De wandeling eindigt bij station Schin op Geul, waar iedereen op eigen gelegenheid naar huis reist.

Verzamelpunt

We verzamelen op zaterdagochtend op treinstation Spaubeek. Het weekend eindigt zondagmiddag op treinstation Schin op Geul. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Limburg
Activiteit:
Wandel tweedaagse met overnachting in een Nivon Natuurvriendenhuis
Afstand:
ca. 18 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 23 november t/m zondag 24 november 2019 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 10 november 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€46 €56
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in Nivon Natuurvriendenhuis Eikhold; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds.

Contact