Uniek dit weekend

  • Afwisselend landschap
  • Oude boerderijen en stadjes
  • Blokhutten en bowlingbaan
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Lente langs de IJssel

Gelderland

De oude IJsselvallei is een prachtig afwisselend gebied met rivierduinen, bossen, pittoreske stadjes en oude boerderijen. Een heerlijk gebied voor een weekendje wandelen in voorjaar. De camping waar onze blokhutten staan heeft een bowlingbaan, dus ‘s avonds is er nog een gezellige activiteit!

Dit weekend wordt verplaatst ivm COVID-19

Dit wandelweekend was in april 2020 gepland. Vanwege de corona-maatregelen kon het weekend helaas niet doorgaan. We gaan het daarom om op een ander moment alsnog organiseren. Hou de site goed in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!

Wandelen over oude rivierduinen

We wandelen langs de Oude IJssel over rivierduinen en langs een afwisselend landschap (Victor Jansen)Ons avontuur begint op station Doetinchem. Van daaruit lopen we langs het rijksmonument ‘Kasteel de Kelder’, over het oude landgoed Hagen en door de Kruisbergse bossen. Om ons heen wisselen vennen, graslanden en akkers elkaar af. De weidevogels tetteren er flink op los, zij zijn in deze periode druk bezig met broeden en het opvoeden van hun jongen.

Onderweg voel je de glooiingen van de oude rivierduinen onder je voeten. Op één zo’n rivierduin ligt het prachtige oude dorpje Hummelo, waar we een terrasje kunnen pakken. De route vervolgt door bosrijk gebied, via Hoog-Keppel en Drempt. Vervolgens lopen we door naar de camping, waar drie blokhutten voor ons klaar staan.

Blokhutten en bowlen

Naast het rivierenlandschap wandelen we ook door bossen (Victor Jansen)De blokhutten hebben ieder twee stapelbedden en een klein keukentje. Daar koken we zelf iets lekkers voor ons diner. Als het voorjaarszonnetje al lekker schijnt, kunnen we samen buiten aan de picknicktafel voor onze hutjes gezellig samen zitten. De camping, prachtig gelegen langs de IJssel, is van alle gemakken voorzien. Met de bowlingbaan opgenomen in het programma zullen we ons ‘s avonds dus ook goed vermaken!

De Zwarte Schaar

Zondagochtend lopen we langs de Zwarte Schaar, een bocht van de IJssel, richting Dieren. Daar steken we de IJssel over met een pontje en lopen we langs de kades van dit oude stadje. Ten noorden van Dieren ligt een afwisselend landschap van weilanden, bossen en landgoederen waar ons pad zich tussendoor kronkelt. Over veelal onverharde paden lopen we door naar Brummen, het eindpunt van een geslaagd weekend!

Contact