Uniek dit weekend

  • Langlaufen
  • Oergebied
  • Wintersport in eigen land
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Mieke

Langlaufen in de Bedafse Bergen

Noord-Brabant

09-12 t/m 11-12-2022

De winter is begonnen, want we gaan langlaufen! Gewoon in Nederland krijgen we les op het zand van de Bedafse Bergen. Zondag maken we een mooie wandeling in de Maashorst en het Herperduin, een uniek oergebied met bossen en stuifduinen. Ga je mee naar buiten?

Dit decemberweekend gaan we wintersporten in eigen land. Lekker duurzaam, een goede voorbereiding op de sneeuw en vooral heel erg leuk! Het weekend vol Brabantse gezelligheid begint op vrijdagavond in onze accommodatie in Uden. We overnachten in een hostel, in een authentieke Brabantse boerderij die stamt uit het begin van de 19e eeuw.

Langlaufles en een -tochtje

Zaterdag zijn we welkom bij Langlaufvereniging Bedaf. ‘s Ochtends krijgen we les van een instructeur op de borstelbaan. We kunnen veel oefenen en krijgen technische tips. Het weekend is daarom geschikt voor zowel onervaren langlaufers die het een keer willen proberen als enthousiastelingen die al vaker op de lange latten hebben gestaan. Na de lunch gaan we het zand op om een tochtje te maken. Door de heuvels van de Bedafse Bergen glijden we op onze ski’s door het landschap.

Maashorst en Herperduin

Zondag gaan we weer ´gewoon´ wandelen. We maken een prachtige tocht door de Maashorst en het Herperduin. Het is een afwisselende route, waarbij we zowel heidevelden, weiden als bossen aandoen. De grote grazers onderweg maken het een echt ´oergebied´. Aan het eind van dit lange weekend buiten nemen we de bus naar een treinstation. Helemaal klaar voor de sneeuw en de winter!

Verzamelpunt

Vrijdagavond verzamelen we in onze accommodatie in Uden. Zondag wandelen we richting Koolwijk, waarvandaan je met de bus naar het treinstation in Oss kunt. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Brabant
Activiteit:
Langlaufen (incl. instructie) en wandelen
Afstand:
6 km (zaterdag) - 22 km (zondag)
Reisdata:
Vrijdag 9 december t/m zondag 11 december 2022 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 19 november 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€150 €160
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; 2 overnachtingen in hostel; langlaufclinic; gebruik langlaufmateriaal; maaltijden ontbijt zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; avondeten vrijdag; lokaal openbaar vervoer.

Contact