Uniek dit weekend

  • Verscheidenheid aan natuurschoon
  • Twee landen & drie provincies
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Carolien

Annelies

Land van Maas en Waal

Gelderland

26-05 t/m 29-05-2022

Ga mee wandelen in het land van Maas en Waal en wordt één met de natuur. In het Hemelvaartweekend trekken we met bepakking door verschillende provincies en een stukje Duitsland. We lopen door prachtige en afwisselende landschappen met een hoop bezienswaardigheden. Ideaal om heerlijk te onthaasten. Ga je mee?

Wandelen door het bos (Bas Wetter)Walk of wisdom

In vier dagen  volgen we een deel van de Walk of Wisdom, een pelgrimsroute rondom Nijmegen. We lopen door drie provinciën en een stukje door Duitsland. Onderweg komen we door poldergebied, over bospaden, door heide en vennen, langs rivieroevers en zelfs over bergen. Daarnaast passeren we culturele bezienswaardigheden zoals de Stevenskerk en de de ruïne van St. Walrick.

De route

Wandelen langs koeien (Bas Wetter)Donderdag verzamelen we bij station Nijmegen. Via het centrum lopen we al gauw de natuur in, door de Ooijpolder. We lopen verder over kleine boerenweggetjes, met best wel wat hoogteverschillen, door richting de Duivelsberg. Na hopelijk een goede nachtrust lopen we de volgende dag door onder andere het Duitse Kranenburg. Via een groot bos en over de toppen van de Brandenburg en Breitenberg gaan we terug naar limburgs Nederland. De volgende dag vervolgen we onze route via de Mookerheide en het bosgebied Heumensoord naar de Haterse en Overasseltse Vennen. Zondag starten we rustig op. Weer helemaal opgeladen maken we een  een laatste lichte wandeling naar het oude vestingstadje Grave, waar we met de bus weer terugkeren naar Nijmegen.

Overnachten in de natuur

Om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven overnachten we in onze tenten. We wisselen eenvoudige campings af met iets luxere campings met een kleine campingwinkel waar we boodschappen kunnen doen. Een enkele keer is er ook een recreatieplas in de buurt voor een verfrissende (ochtend)duik of kunnen we ‘s avonds een kampvuur maken.

Verzamelpunt

We verzamelen bij NS station Nijmegen. Het weekend eindigt in Grave, waarvandaan je met de bus in een half uur weer terug bent op het station van Nijmegen. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Kampeertrektocht
Afstand:
21-22-24-15 km
Reisdata:
Donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei 2022 (4 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 8 mei 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€98 €108
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting op campings; maaltijden donderdagavond t/m zondagmiddag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting (incl. kampeerspullen); passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch donderdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact