Uniek aan dit weekend

  • Centraal in Nederland
  • Koninklijke wandeltocht
  • Natuurvriendenhuis
  • Bronstige herten
  • Vertrekt gegarandeerd
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

De reisbegeleiders

Alja

Jeroen

Herfst op de Utrechtse Heuvelrug

Utrecht/Noord-Holland

07-10 t/m 08-10-2017

Wil je nagenieten van een zomerse vakantie, je voorbereiden op een herfstreis, of er gewoon even lekker tussenuit? Ga dan mee naar de Utrechtse Heuvelrug, waar we wandelen door bos, hei, langs kasteeltuinen en koninklijke huizen.

Wandel komende herfst met ons mee over de Utrechtse Heuvelrug langs villa's en kasteeltuinenOp zaterdag lopen we vanaf Station Baarn een koninklijke wandeltocht langs Baarnse villa’s, paleis Soestdijk en kasteel Drakenstein aan de noordkant van de Utrechtse heuvelrug. We komen afwisselend door bosrijke lanen, aangelegde parken en kasteeltuinen, maar ook over uitgestrekte heide. Een sprookjesachtige omgeving, waar we al volop kunnen genieten van de goudgele herfsttinten. Na ca. 10 tot 15 km arriveren we bij Natuurvriendenhuis Koos Vorrink, middenin de bossen. Vanuit daar kunnen we, tegen de schemering, nog een prachtige wandeling maken op zoek naar bronstige herten. Als je liever een fiets huurt, dan kan dat hier ook. ’s Avonds genieten we van een heerlijke zelf bereide maaltijd in de gemeenschappelijke keuken.

Op zondag volgen we het Trekvogelpad, misschien wel het mooiste Lange Afstand Wandelpad van Nederland. We maken een zeer afwisselende wandeling door dichte dennenbossen, open loofbos, over heide en zandverstuivingen. Ook vandaag is er een koninklijk tintje, namelijk kasteel Groeneveld. Een zeer goed bewaard landgoed, één van de mooiste voorbeelden van een vroeger buitenhuis, dat is aangelegd in de gevarieerde, natuurlijke, Engelse landschapsstijl.

Het laatste stuk van de route voert voornamelijk over heide. Hier komen we in de buurt van Laren langs diverse horecagelegenheden, waar we gezellig een drankje kunnen drinken. Het eindpunt van de route is station Hilversum Noord, vanuit waar we weer naar huis reizen.

Verzamelpunt

Het weekend begint op station Baarn en eindigt op station Hilversum Noord. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Gebied : Utrecht/Noord-Holland
Activiteit : Wandeltrektocht met overnachting in Nivonhuis
Afstand : Zaterdag 12 km + optioneel een extra rondwandeling, zondag 22 km
Reisdata : Zaterdag 7 oktober t/m zondag 8 oktober 2017 (2 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 24 september 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-11 + 2 weekendbegeleiders
Prijs leden : €49
Prijs niet-leden : €59 Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend.
Inclusief : Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachting in een Natuurvriendenhuis; diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lunch voor zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer; optioneel fietsverhuur.

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring: springreizen.adm@gmail.com.

Heb je een vraag over het weekend? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk tien dagen voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over het weekend.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

Wandel mee over uitgestrekte heide en geniet van de rust en stilte (Karin)In de bossen en heide rond Natuurvriendenhuis Koos Vorrink gaan we 's avonds op zoek naar herten, of een Schotse Hooglander (Bas Wetter)Op deze herfstwandeling volgen we zondag het Trekvogelpad door de bossen en heide van de Lage Vuursche naar Hilversum noord (Bas Wetter)