Uniek dit weekend

  • Afwisselend landschap
  • Mini-vakantie in eigen land
  • Lichte wandelreis
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Genieten in de Graafschap

Gelderland

05-08 t/m 08-08-2021

Een zomerse mini-vakantie in eigen land. In vier dagen verken je het Graafschapspad tussen Ruurlo en Hanzestad Zutphen. De tassen zijn relatief licht want we nemen geen kookspullen mee en eten kopen we onderweg. Dit is bij uitstek een wandelreis om op je gemak van de omgeving te genieten. En natuurlijk van een ijsje of drankje op het terras!

De Graafschap

De wandeltocht eindigt in Zutphen (Ben van Broekhoven)Hoewel de Graafschap vooral bekend is als voetbalclub, is het de streek die beter bekend is als de Gelderse Achterhoek. Hier wandel je door een coulissenlandschap, door bossen, langs beken en langs oude landgoederen. In vier dagen bedwing je de Lochemse berg, bewonder je landhuis Huize Beekvliet, begroet je koeien, slinger je langs de Berkel en sluit je de poort van de Graafschap.

Van dag tot dag

Op donderdag verzamelen we in Ruurlo en lopen we naar onze eerste overnachting op de camping bij Borculo. Hier kan de liefhebber een verkoelende duik nemen in de nabijgelegen Hambroekplas. Vrijdag vervolgen we het Graafschapspad en passeren we het dorpje Barchem. We kamperen op loopafstand van het dorpje Lochem. Zaterdag gaan we via Laren in een boog naar de camping in de buurt van het plaatsje Almen. Op de laatste dag lopen we naar het gezellige stadje Zutphen, waar een drankje op het terras lonkt.

Genieten en lekker gemakkelijk staan centraal deze reis

Wandel mee door de Gelderse Achterhoek langs beken en oude landgoederen (Bas Wetter)Geniet…van het landschap, de dorpjes, de lichte kampeerrugzak, je reisgenoten en het eten. Door de redelijk korte wandeldagen is er genoeg tijd om van het landschap en de dorpjes te genieten. Daarnaast dragen we ook relatief weinig gewicht in onze rugzakken, want we nemen namelijk geen kookspullen en eten vanuit huis mee. Voor wie nog nooit eerder een wandel/kampeertrektocht heeft gemaakt is deze mini-vakantie een mooi moment om het een keer uit te proberen.

Met de groep kies je om te koken op één van de campings. Op twee van de campings is een kookgelegenheid beschikbaar. Maar, in de omgeving zijn volop mogelijkheden om wat te eten te laten bezorgen. Boodschappen doe je onderweg of in het dorp bij de camping. En wie weet: als de Coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten, is het mogelijk uit eten te gaan.

Corona

We wandelen door een afwisselend landschap (Bas Wetter)Tijdens deze reis houden we ons uiteraard aan de dan geldende richtlijnen en adviezen betreffende Covid-19. Bij het online komen van deze reis is nog niet bekend wat in augustus de regels zullen zijn. De reisbegeleiders houden dit in de gaten en zullen je hierover, waar nodig, informeren. Wanneer het in augustus nog steeds nodig is om 1,5 meter afstand te houden, kan het betekenen dat iedereen in z’n eigen tent slaapt, zodat we ook ‘s nachts voldoende afstand kunnen houden. We vinden het belangrijk dat iedereen in de groep zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie gedraagt.

Verzamelpunt

Het weekend begint bij het Arriva station in Ruurlo en eindigt in Zutphen in de buurt van het NS station.

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Kampeertrektocht ‘light’
Afstand:
16 km per dag
Reisdata:
Donderdag 5 augustus t/m zondag 8 augustus 2021 (4 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 18 juli 2021 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-8 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€86 €96
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; drie overnachtingen op campings; ontbijt.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting incl. tent; passende reisverzekering; vervoer; lunch en diner; drankjes en lekkers/tussendoortjes.

Contact