Uniek dit weekend

  • Landschap gevormd in de ijstijd
  • Overnachting in trekkershutten
  • Afwisselende route
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Marleen

Sietske

De loop van de Hondsrug en de Hunze

Drenthe / Groningen

12-10 t/m 13-10-2024

Ga je deze herfst mee naar de Hondsrug en de Hunze? We lopen door een eeuwenoud landschap. Zaterdag lopen we door de bossen en over de heide van de Hondsrug. Zondag verkennen we het stroomgebied van het riviertje de Hunze. We overnachten in gezellige trekkershutten met een ontbijtbuffet!

De Hondsrug

Dit weekend verkennen we het prachtige gebied vol geschiedenis op de grens van Groningen en Drenthe. Zaterdag lopen we over de Hondsrug. Deze zandrug strekt zich uit van Emmen tot de stad Groningen en is gevormd in de ijstijd. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland. Sinds 2016 staat het op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Het landschap kenmerkt zich door bos en heide. Via een prachtige wandelroute vol herfstkleuren slingeren we naar Zuidlaren.

Overnachting in trekkershutten, met diner en ontbijtbuffet

In Zuidlaren overnachten we in gezellige 4-persoons trekkershutten op een camping. Deze Zweedse stuga’s staan een beetje verscholen in een stukje bos op de camping zodat we echt ons eigen plekje hebben.

Zaterdagavond gaan we uit eten in een restaurant op korte loopafstand van de accommodatie. Zo kunnen we ‘s avonds als groep bij elkaar zitten en hoeft de groep zich niet over drie hutjes te verdelen. Zondagochtend worden we verwend met een luxe ontbijtmand van de camping om het weekendje helemaal compleet te maken.

Het Hunzedal

Na al dat goede eten hebben we een goede basis om onze tocht te vervolgen. We lopen eerst naar Zuidlaren, dat bekend is van Berend Botje en de zeven brinken van het dorp. Een brink is een open ruimte in het dorp waar vroeger de koeien en schapen werden verzameld. We maken een doorsteekje naar het Hunzedal.

Dit beekdal is gevormd in de ijstijd. Er zijn vele historische sporen gevonden, het dal is al duizenden jaren bewoond. Sinds de middeleeuwen is hier turf gestoken. De afgelopen jaren heeft Het Drentse Landschap prioriteit gegeven aan de natuurontwikkeling langs de Hunze, dat wij al wandelend gaan verkennen.

Verzamelpunt

Het weekend begint in Gieten. Vanaf Assen reis je in een half uur met de bus naar het beginpunt. Het weekend eindigt bij Bareveld. Hier kun je met de bus weer terugreizen naar Assen. Beide haltes zijn ook vanuit Veendam goed met de bus te bereiken.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Drenthe / Groningen
Activiteit:
Trektocht met overnachting in trekkershutten
Afstand:
19 - 23 km
Reisdata:
Zaterdag 12 oktober t/m zondag 13 oktober 2024 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 29 september 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€79 €94
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; één overnachting in trekkershut; diner in restaurant zaterdag (hoofdgerecht en één drankje); ontbijt en lunch zondag
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer

Contact