Uniek dit weekend

  • Bushcraft workshops
  • Slapen onder een tarp
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Karin

Sofie

Bushcraft & Wildernisweekend

Gelderland

08-07 t/m 09-07-2023

Vuur maken, slapen onder een tarp, wildernisbeleving: geef een extra dimensie aan je wandelavonturen! Tijdens dit weekend volg je zaterdag diverse bushcraftworkshops en lopen we zondag een mooie route rond het Wekeromse Zand. We slapen onder tarps en koken onze avondmaaltijd op houtvuur.

(Bas Wetter)Bushcraftworkhops

In kleine groepen volg je drie workshops. Je leert de basis van het vuur maken, een tarp-shelter opbouwen en eetbare planten herkennen. Samen met andere deelnemers bouw je een onderkomen voor de nacht en we verzamelen ingrediënten voor het avondeten. ‘s Avonds koken we een lekkere vegetarische maaltijd op houtvuur. Onze instructeurs zitten vol wildernisverhalen en kunnen je rond het vuur nog van alles vertellen en laten zien over het buitenleven.

(Peter)Wandeling

Na een nacht onder de tarp word je als vanzelf wakker in het ritme van de natuur. Zondag wandelen we een route van ongeveer 15 km rond het Wekeromse Zand. We volgen delen van de Nivon Veluwe Zwerfroute en het Meulunteren-klompenpad. Een mooie afwisseling van bos, zandverstuiving en velden.

 

 

Bosbrandrisico

(Bas Wetter)De programmaonderdelen vuur maken en koken op houtvuur zijn alleen toegestaan bij een laag bosbrandrisico. Het kan daardoor voorkomen dat we een alternatieve workshop moeten organiseren en koken op gas/benzinebranders. In dat geval maken we er op een andere manier een net zo avontuurlijk weekend van!

Verzamelpunt

Het weekend vindt plaats op Scoutingterrein Belmont bij Ede. Het kampeerterrein is 6,5 km lopen of fietsen van station Ede-Wageningen, of 30 minuten lopen van station Lunteren. Je kunt ook bij het kampeerterrein je auto parkeren. Zondag maken we een rondwandeling en eindigen we weer bij het scoutingterrein.
Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Bushcraftworkshops, kamperen en wandelen
Afstand:
ca. 15 km
Reisdata:
Zaterdag 8 juli t/m zondag 9 juli 2023 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 25 juni 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€57 €67
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; workshops op zaterdag; slapen onder een tarp; diner zaterdag, ontbijt en lunch zondag
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer

Contact