Uniek aan dit weekend

  • Kamperen tussen de kersenbloesem
  • Kampvuur
  • Bos en weide
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Anne-Marie

Valeer

Bloesem in de boomgaard

Noord-Brabant

13-04 t/m 14-04-2019

Wil je dit voorjaar genieten van de prachtige kersenbloesem, inlopen voor een voorjaarsreis of er gewoon even lekker tussenuit? Dit weekend combineren we het afwisselende Hertogenpad met een eenvoudig verblijf in eigen tentjes op een biologische appel- en kersenboomgaard. Ga je mee?

We wandelen dit voorjaarsweekend een stukje van het Hertogenpad over de Peel en Landgoed Stippelberg (Bas Wetter)Steile stuifduinen op het Hertogenpad

Het Hertogenpad is een veelzijdig lange afstand wandelpad van 238 km, van Roermond naar Breda. Dit weekend bewandelen we daarvan een klein stukje in de Peel. Zaterdag verzamelen we op station Boxmeer. Vanuit hier nemen we gezamenlijk de bus naar Milheeze. Daar duiken we meteen de bossen in van Landgoed Stippelberg. Vroeger privébezit en voornamelijk gebruikt voor de jacht, tegenwoordig (sinds 1993) in beheer bij Natuurmonumenten. Het gebied is vernoemd naar de vele stippels; steile stuifduinen die hier tot in de 19e eeuw kwamen aanwaaien vanuit het zuidwesten. We vinden hier zo’n tachtig vogelsoorten, zeldzame amfibieën en ook de das woont hier weer. Via een afwisselende route door bossen en landerijen komen we aan in het landelijk gelegen Boekel.

We kamperen dit weekend tussen de kersenbloesem op de biologische boomgaard Hoeve de Heivelden (JG)Overnachten tussen bloeiende kersenbomen

We overnachten dit weekend in onze eigen tentjes op Hoeve de Heivelden, de prachtige biologische appel- en kersenboomgaard van oud-Spring-reisbegeleiders Marc en Jacoba. Hier koken we onze eigen maaltijd. ’s Avonds genieten we van een heerlijk kampvuur. Uiteraard mogen marshmallows daarbij niet ontbreken. Als we ’s ochtends wakker worden en de tent openritsen is de bloeiende kersenboomgaard het eerste wat we zien. Tenzij de natuur tegendraads is en de bloesem pas later op gang komt… maar daar gaan we niet van uit!

Oude Europese verbindingsroute

Eventueel helpen we zondag nog even in de kersenboomgaard voordat we verder wandelen over een ecologische verbindingszone (Bas Wetter)Zondag ochtend kunnen we (na het ontbijt) nog even de handjes uit de mouwen steken op de boomgaard. Daarna lopen we een afwisselende tocht, door bossen en weides en langs een oude spoorlijn. Vroeger was dit een deel van de verbinding tussen St. Petersburg en Londen. Tegenwoordig vind je hier een ecologische verbindingszone. Een snoer waarlangs je nieuwe natuur, cultuurhistorie en recreatie vindt. Genoeg te ontdekken dus! In Uden nemen we de bus naar Nijmegen station. Hier kunnen we afsluiten met een drankje en napraten over een geslaagd weekend, voordat we ieder onze eigen weg naar huis weer vinden.

Verzamelpunt

Het weekend start op station Boxmeer en eindigt op station Nijmegen. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Brabant
Activiteit:
2-daagse wandeltrektocht met overnachting op een biologische boomgaard
Afstand:
Zaterdag ca 22 km en zondag ca 18 km
Reisdata:
Zaterdag 13 april t/m zondag 14 april 2019 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 31 maart 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€39 €49
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; kamperen op een biologische boomgaard (tenten worden in overleg geregeld); diner op zaterdag; ontbijt en lunch op zondag; afsluitend drankje in Nijmegen.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; tussendoortjes; lokaal openbaar vervoer.

Contact

Tijdens dit wandelweekend kamperen we tussen de bloesem op een biologische boomgaard en genieten we 's avonds van een kampvuur (Bas)Biologische boomgaard Hoeve de Heivelden heeft ook een ruig natuur veld met bloemen en struiken voor wilde bijen en patrijzen (<a href="https://baswetter.photography" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Bas Wetter</a>)