Uniek aan dit weekend

  • Gevarieerd landschap
  • Bloeiende heide
  • Houtoven pizza op natuurkampeerterrein
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Jesse

Weike

Bloeiende heide in Brabant

Noord-Brabant

25-08 t/m 26-08-2018

Wandel mee door de bloeiende heide en langs de Somerense Vennen in het Brabantse land! Eind augustus zijn de temperaturen vaak nog heerlijk voor een weekend kamperen. Dit doen we dan ook op een natuurkampeerterrein midden in de bossen. ‘s Avonds bakken we zelfgemaakte pizza's in een houtoven.

Wandel eind augustus met ons mee over de heide van Brabant die dan volop in bloei staatBeleef de bloeiende heide

Wil je de bloeiende heide optimaal beleven, dan is een weekend wandelen op de Strabrechtse, Lieropse en Somerense heide een must! Eind augustus staat de heide volop in bloei en is het echt genieten van dit natuurschoon. We nemen je graag mee naar dit prachtige stuk Oost-Brabant, waar je ongemerkt van het ene naar het andere natuurgebied wandelt. Heide wordt dit wandelweekend afgewisseld met vennen en bossen. We wandelen grotendeels over onverharde paden. En bij een van de vele Somerense vennen is het heerlijk pauzeren.

Vogels spotten kan in de vogelkijkhutten bij het Beuven en het Keelven. Met een beetje mazzel ontmoet je ook nog een aantal Schotse Hooglanders die in het gebied verblijven. In de Herbertusbossen vlakbij Heeze heb je, als je heel rustig bent, de kans om ijsvogels te spotten bij de beek. Kasteel Heeze kun je van een afstandje bewonderen.

Op natuurkampeerterrein De Lier bakken we onze eigen pizza's in de aanwezige houtoven (Anne-Marie van Beijsterveldt)Zelfgemaakte pizza uit de houtoven

Aan het eind van de eerste wandeldag zetten we onze tenten op en maken we zelf onze pizza’s klaar. De pizzabakker bakt deze voor ons in zijn houtoven, terwijl we genieten van een (zelf meegebracht) drankje. Het natuurkampeerterrein ligt prachtig in de bossen van Lierop. ‘s Avonds maken we een kampvuur in de zitkuil of doen we spelletjes bij de tent. Zondagochtend pakken we alles weer in en vertrekken wederom voor een afwisselende dagwandeling.

Verzamelpunt

We verzamelen op zaterdagochtend op het station van Geldrop. Op zondag lopen we terug naar station Heeze. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Brabant
Activiteit:
Kampeertrektocht
Afstand:
ca. 15-20 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 25 augustus t/m zondag 26 augustus 2018 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 19 augustus 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€49 €59
* Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachting in tenten (tenten worden onderling geregeld); avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag, kop koffie/thee onderweg.
Exclusief:
Persoonlijke (kampeer)uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact

Eind augustus staat de heide volop in bloei en maken we een kampeertrektocht over de Strabrechtse, Lieropse en Somerense bloeiende heide (Bas Wetter)Op dit wandelweekend komen we oa langs de Somerense Vennen (Rianne Pragt)Eind augustus staat de heide volop in bloei en maken wij een kampeertrektocht over de Strabrechtse, Lieropse en Somerense bloeiende heide (Bas Wetter)