Uniek aan dit weekend

  • Themaweekend bier
  • Overnachting in vakwerkhuis
  • Heuvelland
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Nelleke

Jeroen

Bierweekend in Zuid-Limburg

Limburg

09-11 t/m 11-11-2018

Dit najaarsweekend wanen we ons in het buitenland en genieten we volop van wat de omgeving van Gulpen ons te bieden heeft. Vanuit ons vakwerkhuis maken we mooie wandelingen door het Limburgse heuvelland en op zaterdag bezoeken we de Gulpener bierbrouwerij.

Vanuit dit vakwerkhuis wandelen we door het Zuid-Limburgse heuvellandschap en genieten we van een lekkere biertjesWe verzamelen vrijdag aan het eind van de middag in het vakwerkhuis waar we de rest van het weekend zullen verblijven. Hier gaan we genieten van onze, met bier, bereide maaltijd. De rest van de avond gaan we gezellig kennismaken met een (zelf) meegebracht biertje.

Dit najaar houden we een bierweekend met een bezoek aan de Gulpener brouwerij en maken we wandelingen vanuit GulpenNadat we zaterdag ons ontbijt hebben genuttigd, vertrekken we voor onze eerste wandeling. Onderweg komen we langs de verschillende akkers waar voor de brouwerij de verschillende grondstoffen worden verbouwd, zoals gerst en rogge. Uniek is dat er ook hop in de directe omgeving verbouwd wordt en alles met milieukeur en/of biologisch. Aangekomen in Gulpen brengen we een bezoek aan de brouwerij. Hier krijgen we een rondleiding door de fabriek. De rondleiding is natuurlijk niet compleet zonder een kleine proeverij. Gulpener heeft de laatste jaren verschillende prijzen gewonnen op het gebied van duurzaam ondernemen. Door ook de afgelopen 3 jaar achter elkaar de prijs voor lekkerste en beste pils van Nederland te winnen, bewijzen ze dat het één het ander versterkt. Eenmaal weer ‘thuis’ maken we wederom een heerlijke maaltijd en kan de gezellige avond weer beginnen!

Tijdens dit lange wandelweekend maken we mooie tochten rond Gulpen over het Zuid-Limburgse heuvellandschap (Roos)Op zondag, nadat we onze spullen hebben ingepakt, maken we een mooie tocht over verschillende heuvels, echte kuitenbijters. In de omgeving van Gulpen liggen de, voor de wielerliefhebbers bekende, Gulpenerberg en de Eyserbosweg. We eindigen deze wandeling in Gulpen waar we nog een lekker biertje/drankje kunnen nemen voordat we na een geslaagd weekend weer naar huis gaan.

Verzamelpunt

We verzamelen en eindigen bij busstation Gulpen. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Limburg
Activiteit:
Standplaats wandelweekend vanuit vakwerkhuis
Afstand:
ca. 15-20 km per dag
Reisdata:
Vrijdag 9 november t/m zondag 11 november 2018 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 28 oktober 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-14 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€122 €132
* Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachtingen in vakwerkhuis; rondleiding bierbrouwerij met proeverij; maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer; bier anders dan tijdens de proeverij.

Contact