Uniek dit weekend

  • Rotweinwanderweg
  • Eifel
  • Kamperen op vaste plek
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Floris

Ahrtal – Rotweinwanderweg

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Ideaal als inloopweekend voor onze zomerreizen gaan we een lang Hemelvaartweekend onze tenten opslaan in het Duitse Ahrtal, in de buurt van Bonn, alwaar het middelgebergte ons uitnodigt voor een paar stevige tochten. Al doende genieten we van de mooie bergen, wijnvelden en schattige Duitse vakwerkhuizen.

De heuvels in de omgeving van de rivier de Ahr zijn tot een meter of 500 hoog (Robbert van Dijk)Rotweinwanderweg

Het Ahrtal, onderdeel van de Eifel, staat bekend om zijn wijnen. Daarvan gaan we tijdens onze tochten veel zien. Er is een thematische route ontworpen, de Rotweinwanderweg, die alle hoogtepunten aaneen rijgt. Wij zullen een deel van deze route lopen. Uiteraard laten we ook de kans niet onbenut om een keer een glaasje mee te drinken.

De heuvels in de omgeving zijn tot een meter of 500 hoog. De rivier de Ahr heeft een diep dal uitgesleten waardoor het gemakkelijk is om in de routes veel hoogteverschillen in te bouwen. We zullen een paar pittige tochten lopen, mede omdat dit weekend de mogelijkheid biedt om je voor te bereiden op de zomerreizen die Spring aanbiedt. Een ideale manier om aan je conditie te werken!

Camping Altenahr

We kamperen op een vaste plek in het Ahrdal met als voordeel dat onze tassen tijdens de tochten licht zijn (Marianne van der Mark)We kamperen op een vaste plek in het Ahrdal met als voordeel dat onze tassen tijdens de tochten licht zijn. De hele kampeeruitrusting kan op de camping achterblijven. We verblijven op ‘Camping Altenahr’ in het prachtige Altenahr omgeven door rotsen, heuvels en wijnvelden langs de rivier de Ahr. We zoeken op het tentenveld een eigen plekje voor ons tentenkamp. De camping ligt dicht bij het station zodat we de trein ook kunnen gebruiken bij onze wandelingen.

Heen- en terugreis

De bestemming is zowel met de trein en nog iets sneller met de auto te bereiken. De weekendbegeleiding zal zorgen voor een carpoolschema, er vanuit gaande dat er voldoende auto’s beschikbaar zijn. Dit is een gezellig, makkelijker en milieuvriendelijk alternatief. In alle gevallen vertrekken we donderdagochtend vroeg, zodat we als het meezit nog een mooie wandeling kunnen maken na aankomst.

Contact