Uniek aan deze reis

  • Wildkamperen
  • Midden in de natuur
  • Aanreis per boot van Eemshaven
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Zomer in Setesdalsheiane

Noorwegen

08-08 t/m 18-08-2023

Deze zomer maken we een prachtige kampeertrektocht in Zuid-Noorwegen, ver weg van de bewoonde wereld. Het uitgestrekte Setesdalheiane kenmerkt zich door groen bedekte vlaktes en bergtopjes, afgewisseld met heel veel kleine bergmeertjes. Ga je mee op avontuur?

Zuid-Noorwegen

Deze zomer verkennen we Zuid-Noorwegen! Een uitgestrekt berggebied met veel mogelijkheden voor een trektocht. Met onze tent en alles wat we nodig hebben in onze rugzak lopen we langs schitterende bergmeertjes, kleine topjes en door heel veel wilde natuur. Het is een rustig gebied, waar ook veel dieren zich thuis voelen, zoals rendieren en vogels als de korhoen en steenarend.

Per boot naar Kristiansand

Het gebied is vanuit Nederland heel goed te bereiken. Sinds 2022 vaart er vanuit Eemshaven drie maal per week een boot naar Kristiansand, vanaf waar je in een paar uur met de bus midden in de bergen bent. De vakantie begint dus al in Noord-Groningen!

Kristiansand is de zuidelijkste stad in Noorwegen. Daar nemen we de bus naar het startpunt van onze route. We maken daar een kleine wandeltocht van een paar uurtjes en gaan meteen lekker kamperen. De dagen daarna trekken we noordwaarts. We kunnen de route eenvoudig aanpassen met extra lusjes, topjes of juist verkorte doorsteekjes, afhankelijk van hoe de groep door het landschap trekt.

Na een ruime week wandelen buigen we weer af naar de weg die langs het gebied loopt en nemen we de bus terug naar de bewoonde wereld.

DNT routenetwerk

Onderweg maken we gebruik van de gemarkeerde routes van de DNT, de Noorse Turistvereniging. Behalve van tijd tot tijd een kleine berghut, waar we onze etensvoorraden kunnen aanvullen, komen we onderweg geen voorzieningen tegen. We zijn midden in de natuur en op onszelf aangewezen. In Noorwegen mag je wildkamperen, dus we kunnen mooie idyllische plekjes uitzoeken, bijvoorbeeld aan een meertje voor een ochtendduik!

Omdat het wel vakantie moet blijven, zijn twee overnachtingen in een accommodatie inclusief bij deze reis. Zo kunnen we samen besluiten om, als het bijvoorbeeld een dag heel slecht weer is, gebruik te maken van de charme van een kleine Noorse berghut. Even bijkomen met een flink stuk chocolade bij het knisperende geluid van de houtkachel.

Maaltijden

Het ontbijt en diner is inclusief bij deze reis. Op de boot kunnen aanschuiven bij het buffet, maar op tocht koken we zelf.  Vanuit Nederland nemen we vooral gedroogde groente, vruchtjes, sausjes etc, mee. Veel hutten hebben een voorraadkast waar je wat boodschappen kunt doen. Daar kunnen we zware ingrediënten als pasta, rijst en havermout aanvullen in onze rugzak. De Noorse hutten werken op basis van vertrouwen: we hebben een sleutel die op alle hutten past; afrekenen gaat door het invullen van je creditcardgegevens op een formulier.

De lunch is exclusief. Zo kun je zelf kiezen hoeveel hartkeks je mee wilt nemen vanuit Nederland en/of wat je onderweg in de hutten aan knäckebrød of varianten koopt. Net waar jij trek in hebt onderweg! Hier maken we tijdens de preünie afspraken met elkaar over.

Praktische informatie

Land:
Noorwegen
Activiteit:
Kampeertrektocht
Zwaarte:
Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Dinsdag 8 augustus t/m vrijdag 18 augustus 2023 (11 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 25 juni 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
9 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €807 €847
Normaal €897 €937
* Korting bij boeken t/m zaterdag 8 april 2023.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; (wildkampeer)overnachtingen in (eigen) tent; ontbijt en diner op 9 wandeldagen; 2 overnachtingen in een accommodatie; vervoer per boot Eemshaven - Kristiansand v.v. inclusief ontbijt- en dinerbuffet aan boord; lokaal openbaar vervoer.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; lunch op alle dagen.
Jij:
Jij hebt zin in een flinke wandeltochten door afgelegen en ruig gebied, Je hebt bergwandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
NTB

Contact