Uniek aan deze reis

  • Wildkamperen
  • Midden in de natuur
  • Italiaanse gastvrijheid
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Floris

Margot

Wildkamperen in Italië

Italië

19-08 t/m 27-08-2023

Pak je rugtas in en ga met ons mee wildkamperen in Italië! We reizen af naar de Susa vallei en Natuurpark Orsiera Rocciavrè. Hier wandelen we in een afwisselend landschap op de grens van bos en bergen. Aan het eind van de dag zet je je tent op een mooi plekje onder de sterrenhemel en genieten we van een zelf gekookte maaltijd.

Valle de Susa, Natuurpark Orsiera Rocciavrè

Samen verkennen wij de Orsiera Rocciavrè. Een uitgestrekt berggebied met veel mogelijkheden voor een trektocht. Tijdens de trekkingsdagen wandelen we met onze rugzakken, waarin alles zit wat we de komende dagen nodig hebben, door een  prachtig en gevarieerd alpenlandschap. Dit landschap wordt gekenmerkt door een aantal hoge toppen van boven de 2800m waaronder de Monte Orsiera. In de eerste dagen van de tocht wandelen we vanuit het dal langzaam richting deze prachtige top, en komen we steeds meer in de echte bergen. Op de derde wandeldag lopen we onder de Monte Orsiera langs en krijgen we prachtig uitzicht op allerlei andere toppen in de buurt.

Halverwege de reis hebben wij een rustdag. Op deze dag kun je lekker ontspannen, of zelfstandig een mooi tochtje maken. Bijvoorbeeld even naar de lokale kaasboer of een mooie bergpas op.

Na de rustdag vervolgen we de tocht waarbij we gaan wildkamperen naast een prachtig meertje. Daar kunnen we dan na de inspanning heerlijk genieten van fris water en misschien zelfs even een duik nemen. Een dag later komen we over een bergpas met een kapelletje. Misschien kunnen we daar kamperen met uitzicht op de bergen aan de overkant van de vallei. De laatste dag keren we langzaam terug naar de bewoonde wereld en laten we de hoge bergen een beetje achter ons. Als de tijd het toelaat kunnen we een kort bezoek brengen aan de Sacra di San Michele, een prachtige abdij boven het dal in de bergen. Na een overnachting op de camping in het dal keren we zondag met de trein terug naar Nederland.

De Italiaanse gastvrijheid

Tijdens deze week zullen wij wildkamperen in de bergen en wandelen wij door afwisselend  maar niet te technisch terrein. De hoogtemeters zijn beperkt voor een Alpentocht, maar vlak zal het zeker niet zijn. We gaan dus echt back to basic, al zullen we af en toe wel een berghut tegenkomen voor een welkome versnapering. Daar laten we het minimalistische leven van het wildkamperen even achter ons om te genieten van de Italiaanse gastvrijheid en de heerlijke keuken.

Per trein naar Italië

Het gebied is vanuit Nederland goed te bereiken per trein via Parijs. We vertrekken vanaf Nederland met de trein en na een gezellige dag in de trein zijn we omgeven door bergen. In de trein kunnen we dus mooi verder kennismaken, spelletjes spelen en heerlijk naar buiten kijken naar het veranderende landschap.

Maaltijden

In onze rugzakken zit het eten voor de hele week. Dit resulteert al snel in een rugzak rond de 20kg. We koken ‘s avonds uit onze eigen rugzak met de vooraf samengestelde maaltijden. En ook het ontbijt wordt ‘s ochtends bereid, zodat we daar een goede dag op kunnen wandelen. Voor het ontbijt, de lunch en het avondeten maken we tijdens de preünie afspraken. Zo worden de maaltijden door de groep samengesteld en kunnen jullie dus meedenken wat je lekker vindt. 

Verder zullen wij in de voorbereiding helpen zodat we met maaltijden komen die licht, maar wel voedzaam zijn. Goed eten is namelijk heel belangrijk om echt van de tocht te kunnen genieten.

Praktische informatie

Land:
Italië
Activiteit:
Wildkampeerreis
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Zaterdag 19 augustus t/m zondag 27 augustus 2023 (9 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 8 juli 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
12 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €724 €764
Normaal €805 €845
* Korting bij boeken t/m zondag 23 april 2023.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; treinreis en lokaal vervoer; maaltijden op trekkingsdagen; avondmaaltijd op de dag van de heenreis
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden op de rustdag en de dag van de terugreis;
Jij:
Jij hebt zin om lange tijd in de bergen te zijn en schrikt niet terug voor wisselend weer. Je hebt een goede conditie en maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes. Enige ervaring met bergwandelingen en/of kamperen is aanbevolen.
Voorbereidingsdag:
24/06/2023

Contact