Uniek aan deze reis

  • Ultieme vrijheid van wildkamperen
  • Wildernistrekking door laatste Britse wildernis
  • Bedwing de bergen van de Schotse Highlands
  • Enkele plekken beschikbaar
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Roos

Jitske

Wildernistrekking Schotland

Schotland

12-05 t/m 20-05-2018

Dit voorjaar gaat Spring naar de Scottish Highlands! We gaan naar het schiereiland Knoydart. Dat is het laatste stukje wildernis van Groot Brittannië. Met onze kaart en kompas bij de hand bepalen we onze koers en wandelen door dit ruige gebied.

We genieten op deze kampeertrektocht in mei van de uitzichten over het Schotse hoogland en water (Roos Lantink)Deze reis is voor de echte avonturier! Een week lang trekken we door de Schotse wildernis. We volgen een route, maar er zijn niet altijd paden. Ook hebben niet alle rivieren een brug. We kamperen onderweg ‘in het wild’ op de mooiste plekjes. Midden in de bergen, naast een rivier of met uitzicht op zee. Het voorjaar is de beste periode om naar Schotland te gaan, dan is er een grotere kans dat we de zon zien! En de midges (vervelende kleine mugjes) komen pas in de zomer. Ga je mee op een echt avontuur door de Schotse wildernis?

Knoydart is de wildernis parel in The Scottish Highlands

De Schotse Hooglanden, een gebied dat tot de verbeelding spreekt! Bergmeren, dalen en bergtoppen heten hier lochs, glens, munro’s of corbetts.

Op deze wandeltrektocht over de Cape Wrath trail kamperen we middenin de wildernis (Roos Lantink)Knoydart is een schiereiland aan de westkust van Schotland. Het avontuur begint meteen, want er zijn geen wegen. We kunnen het gebied alleen per boot of lopend bereiken. Daarom staat het gebied ook bekend als ‘Britain’s last wilderness’. Het is een ruig en afgelegen gebied, waar bergwandelaars zoals wij prachtige en uitdagende tochten maken. Woeste heuvels, veel lochs, ruige natuur en zelfs een aantal bergen zorgen voor een gevarieerde en mooie tocht. Door de afgelegen wildernis leven er in het gebied ook relatief zeldzame dieren. Zo kunnen we vanaf de kust van Knoydart als we geluk hebben dolfijnen en otters spotten. Misschien dus maar een verrekijker inpakken!

Met onze tenten, ons eten en alles wat we verder nog nodig hebben in onze rugzak, maken we een kampeertrektocht. We trekken van zuid naar noord over dit Schotse schiereiland. Het wildkamperen geeft ons de ultieme vrijheid tijdens de reis. Komen we op een mooie plek, dan blijven we op één kampeerplek een extra nachtje om dat gebied verder te verkennen met een dagtocht.

Cape Wrath Trail

We verzamelen voor deze groepsreis in Fort William en reizen samen naar Glenfinnan, bekend van de Harry Potter films (Rens van Vilsteren)We verzamelen in Fort William – de outdoor hoofdstad van Schotland – en slapen de eerste nacht in een hostel. De volgende ochtend reizen we met de trein naar Glenfinnan, het startpunt van onze route. De Harry Potter liefhebbers zullen het viaduct en de trein wel herkennen van de Zweinstein express die onderweg is naar Hogwarts. Een magische start dus!

We lopen een deel van de Cape Wrath Trail. Dit is een deels ongemarkeerde route van Fort William naar het noordelijkste puntje van Schotland. Deze wandelroute doorkruist de meest spectaculaire gebieden van Schotland, waaronder dus Knoydart. En ook al volgen we een trail, er is niet echt een pad. Maar wij koersen jullie veilig door dit ruige gebied.

Natuurlijk gaan we ook munro’s ‘baggen’! Zo noemen de Schotten het wanneer je alle bergen die hoger zijn dan 3000 voet (914 m) gaat bedwingen. In het gebied waar we wandelen liggen een paar van die munro’s. Vanaf de bergtoppen heb je waanzinnige uitzichten, dus als het weer het toelaat pakken we daar zeker wat van mee!

Onze tocht eindigt bij Shiel Bridge. Dit is een klein dorpje met alles wat je nodig hebt na zo’n tocht: een camping met warme douche, een winkeltje en natuurlijk een pub! Daar proosten we samen op een mooi avontuur!

Eigen vervoer naar Schotland

We wandelen over de Cape Wrath Trail van Glenfinnan naar Shiel Bridge, daarbij pakken we ook een paar bergtoppen mee (Roos Lantink)De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen- en terugreis totdat het zeker is dat de reis doorgaat. Dit hoor je uiterlijk ca. zes weken vóór de reis.

Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar DFDS Seaways voor de ferry Amsterdam – Newcastle, Traveline scotland de routeplanner voor het OV in Schotland, de Deutsche Bahn en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen, Eurolines voor informatie over bussen, de ANWB routeplanner voor informatie over autorijden en skyscanner om vliegtickets te vergelijken.

We verzamelen in Fort William, maar we eindigen in Glasgow. Fort Wiliam is goed te bereiken met de trein of bus vanuit Glasgow.

Praktische informatie

Land : Schotland
Activiteit : kampeertrektocht
Zwaarte : Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata : Zaterdag 12 mei t/m zondag 20 mei 2018 (9 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 1 april 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk : 53 m² per dag
10% Korting : €440 voor Nivon-leden en €475 voor niet-leden bij boeken t/m vrijdag 12 januari 2018.
Reguliere prijs : €489 voor Nivon-leden en €524 voor niet-leden. Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis.
Inclusief : Spring reisbegeleiding en materiaal; 1 overnachting in een hostel; 7 overnachtingen in tenten; maaltijden op 7 trekkingdagen; lokaal vervoer; kaartmateriaal.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden op 2 reisdagen; eigen vervoer naar beginpunt en van eindpunt reis.
Jij : Jij hebt zin in een kampeertrektocht door afgelegen en ruig gebied. Je bent niet bang voor natte voeten bij een rivierdoorsteek.
Voorbereidingsdag : NTB

Contact

 

Op deze kampeertrektocht door de Schotse Hooglanden komen we waarschijnlijk meer dieren tegen dan mensen (Bas Wetter)We trekken door de Last Wilderness of Great Britain, geen wegen en maar weinig paden (Peter Kok)Op Knoydart zullen we af en toe ook een munro (berg) beklimmen, hopelijk stijgen we dan boven de mist uit (Roos Lantink)Hike in mei met leeftijdsgenoten over de Cape Wrath trail door de wildernis van de Scottish Highlands (Roos Lantink)We eindigen onze wandeltrektocht op deze voorjaarsvakantie in Shiel Bridge, waarna we samen naar Glasgow gaan (Roos Lantink)