Uniek aan deze reis

  • Slapen boven de 2000 meter
  • Panorama paden
  • Alpien terrein
  • Bergmeertjes
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Katja

Niels

Stubaier Höhenweg

Oostenrijk

25-08 t/m 04-09-2023

Maak met ons een trektocht langs één van de mooiste en meest veelzijdige route in de Alpen: de Stubaier Höhenweg. We wandelen langs lieflijke almen met uitzicht op gletsjers, meertjes en watervallen. Soms wordt het lopen even klauteren om de ruige bergen van het Stubaital te trotseren.

Snak je naar uitzicht, frisse berglucht en gezelligheid? Ga dan mee wandelen in de westelijke staart van Oostenrijk. De Stubaier Alpen maken de beloften van hoog alpien terrein waar. Hoog boven de boomgrens vind je ruige bergwanden, sneeuwvelden en weids uitzicht op besneeuwde toppen, gletsjers en alpenweiden. Soms ontmoet je zelfs een grazende Alpensteenbok, of een nieuwsgierige bergmarmot.

 Wandelen vlakbij Innsbruck: Stubaier Alpen

De Stubaier Alpen, vernoemd naar het Stubaital om de hoek van Innsbruck, ligt in de deelstaat Tirol in Oostenrijk. Een bergketen die deels de grens vormt met Italië en bestaat uit bergtoppen tussen de 2505 en 3502 (Zuckerhütl) meter.  Het merendeel bestaat uit oergesteente, zoals graniet, soms verscholen onder kalksteen. Hierdoor kijken we uit op spitse bergtoppen en steile bergwanden. In de winter bekend als wintersportgebied en ook ski tours begeven zich over de bekende Stubai gletsjer. In de zomer is het een waterrijk gebied met tal van bergmeertjes, beekjes en watervallen.

Stubaier Höhenweg

De meest populaire versie van de Stubaier Höhenweg lopen als een boog om de zuidkant van het Stubaital. Dit deel wordt gekenmerkt door hooggebergte met mogelijk veel sneeuwvelden en gletsjers. De eerste en laatste etappes lopen we langs de almen, met het gerinkel van de alpenkoeien op de achtergrond.  Bij helder weer zien we vanaf panorama paden van de Höheweg afwisselend de Seven Summits van Stubai: Zuckerhütl (3507 m), Wilder Freiger (3418 m), Habicht (3277 m), Rinnenspitze (3003 m),Serles (2717), Hoher Burgstall (2611 m) en Elfer (2505 m).

Over het algemeen lopen we over makkelijk begaanbare, smalle paden. Deze worden afgewisseld met een steile klim of afdaling met soms zullen we gebruik moeten maken van kabels en zoeken naar de route op een puin- en een blokkenveld. Tredzekerheid is daarom belangrijk en voor mensen met hoogtevrees is deze trektocht dan ook niet geschikt.

Slapen op hoogte in berghutten

We zullen slapen in lagers, grote kamers met matrassen naast elkaar. Alle berghutten hebben halfpension, ontbijt en diner, met gevarieerd eten en drinken. De luxe houdt daar niet op, elke hut heeft mogelijkheid tot een (betaalde) (warme) douche.

Halverwege de reis is er een rustdag bij één van de hutten, waarop je kan relaxen op het terras of een van de andere wandelingen bij de hut kunt maken. Ook de liefhebbers van koude bergmeertjes kunnen aan hun trekken komen.

Praktische informatie

Land:
Oostenrijk
Activiteit:
Trektocht langs berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 25 augustus t/m maandag 4 september 2023 (11 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 16 juli 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
13.6 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €992 €1032
Normaal €1103 €1143
* Korting bij boeken t/m zondag 23 april 2023.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; treinreis; overnachtingen in berghutten; maaltijden op trekkingsdagen.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden op reisdagen.
Jij:
Je hebt bergwandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes. Het gaat hier om een reis in hoog Alpien terrein. Hoogtevrees is geen optie.
Voorbereidingsdag:
NTB

Contact