Uniek aan deze reis

  • 'Rolling hills of the Welsh Borders'
  • Pubs
  • Overnachten in Bunk Barns
  • Per trein naar Engeland
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Jeroen

Liesbeth

Offa’s Dyke Path

Wales, Groot-Brittannië

26-04 t/m 05-05-2019

Op de grens van Wales en Engeland wandelen we een flink stuk over het Offa’s Dyke Path. Een route die een eeuwenoude grens volgt die op sommige plekken nog steeds duidelijk zichtbaar is. We wandelen langs en door verschillende 'Areas of Outstanding Natural Beauty' en overnachten oa in een lodge met hottub!

Op onze wandeltocht passeren we kleine dorpjes met namen die soms uitdagend zijn om uit te spreken, maar altijd met een gezellige pub (Valeer van Mook)In dit grensgebied liet Koning Offa in de 8e eeuw een grenswal bouwen ter verdediging van het Rijk Mercia. Op een aantal plaatsen is deze wal nog duidelijk zichtbaar. De route door dit historische landschap is heuvelachtig en landelijk met veel heggen, weilanden en schapen. We komen langs slapende dorpjes en kleine stadjes zoals Hay-on-Wye en Knighton.

‘Rolling hills of the Welsh Borders’

We volgen een route met vele hoogtepunten. Vanuit een eeuwenoud bos kijken we uit over de Wye valley met een meanderende rivier. Hiernaast zijn de mooie ruïnes van Tintern Abbey en White Castle te zien. We wandelen over de 600 meter hoge Hatteral Ridge van de black mountains. Deze rug is een van de mooiste wandelgebieden in Groot Brittannië. Als het hard waait zullen we dit op deze open rug goed merken! We sprokkelen nog meer hoogtemeters door de vele typisch Britse ‘stiles’ over heggen en hekken. Vooral de stenen muurtjes zijn erg kenmerkend voor het gebied en vaak heel oud.

We eindigen onze wandeltrektocht over het Offa's Dyke Path dichtbij het boekenstadje Hay-on-Wye, het grootste ‘2e handsboekenstadje’ ter wereld (Mark Chatterley)Ook op cultureel en culinair gebied komen we op deze reis niets te kort. We passeren vele kleine plaatsjes met namen die soms uitdagend zijn om uit te spreken. En: hier is vaak een pub te vinden! Mocht het voorkomen dat het regent, volgens de inwoners van Wales gebeurt dit heus niet zo vaak als men beweert, kunnen we droog en warm genieten van een warme chocolademelk of een pint.

Op de rustdag kunnen we White Castle bezoeken en van de mooie omgeving genieten vanuit onze hottub. We eindigen onze tocht dichtbij het boekenstadje Hay-on-Wye, het grootste ‘2e handsboekenstadje’ ter wereld. Hier zijn vele boekenwinkels waar je eindeloos in kan struinen. Mocht lezen niet jouw ding zijn, dan zijn er genoeg restaurantjes waar je wat kan eten en spelletjes kan spelen.

De heuvels zijn niet hoog, maar door het verlaten landschap zijn accommodaties schaars en zullen we mogelijk langere afstanden afleggen (Rens)Offa’s Dyke path

Het stuk dat we volgen is volgens diverse bronnen het mooiste gedeelte van het Offa’s Dyke Path. De totale route loopt van zuid naar noord; van Chepstow naar Prestatyn (Ierse zee). Wij starten de route bij het beginpunt in Chepstow en eindigen in Clun. We volgen grotendeels de gemarkeerde route van het Offa’s Dyke Path. De heuvels zijn niet hoog, maximaal 700 meter, en het pad is eenvoudig. Het kent echter ook vele steile klimmetjes en afdalingen, dus onderschat het niet! Door het verlaten landschap zijn de accommodaties schaars en zullen we mogelijk iets langere afstanden afleggen dan bij een gemiddelde drie schoentjes reis.

Vlakbij White Castle in Wales overnachten we in glamping lodges, elk voorzien van een eigen hot tub! (Seven Hills Hideaway)Accommodaties en vervoer

Tijdens onze wandeltocht overnachten we comfortabel in diverse groepsaccommodaties. Dit kunnen hostels, hotels, zogenaamde bunk houses of bunk barns zijn. Voor deze bunk houses of barns nemen we onze eigen slaapzak mee. Op de meeste plekken kunnen we zelf koken of ervoor kiezen om te eten in een pub.

Op vrijdag gaan we met de nachtboot naar Harwich om zaterdagochtend met de trein naar Chepstow te reizen. Na een korte wandeling overnachten we hier in een hostel en starten de volgende ochtend onze wandeltocht. Na in totaal 6 dagen lopen met een rustdag tussendoor nemen we op zondagochtend de trein en zijn zondagavond in Nederland terug.

Praktische informatie

Land:
Wales, Groot-Brittannië
Activiteit:
Wandeltrektocht langs hostels, hotels en bunkhouses
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 26 april t/m zondag 5 mei 2019 (10 dagen)
Inschrijven t/m:
Vrijdag 22 maart 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
13 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €838 €878
Normaal €931 €971
* Korting bij boeken t/m zondag 6 januari 2019.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en materiaal; overnachtingen in hostels, hotels en bunkhouses; 2x ontbijt inclusief; heen- en terugreis; lokaal vervoer.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; overige maaltijden.
Jij:
Je hebt wandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zondag 24 maart 2019

Contact

Wandel begin mei met Spring mee door dit typische Engelse landschap. We overnachten in hostels, hotels, bunk houses en bunk barns (Mathijs)We wandelen over het Offa's Dyke Path dwars door weilanden waar soms koeien en schapen in staan en klimmen via overstapjes naar het volgende weiland (Pieternel)De route door dit historische landschap is heuvelachtig en landelijk met veel stenen muurtjes, stukken bos en weilandenHet Offa's Dyke Path voert ons ook over heuvelrugggen van de black mountains (Guy Wareham)Volgens de inwoners van Wales regent het heus niet zo vaak als men beweert, dus kunnen we hopelijk ook tijdens de pauzes genieten van mooi weer (Rens)