Uniek komend seizoen

  • Veel meren en groene bergen
  • UNESCO werelderfgoed nationaal park Lake District
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

National Park Lake District

Groot-Brittannië

Groene bergkammen, romantische meren, pittoreske dorpjes en lieflijke valleien. Deze wandeltrektocht in het Lake District kent vele gezichten. Dit voorjaar gaan we ruim een week op pad door dit nationale park, met ’s avonds een fijn bed in een jeugdherberg.

Deze reis wordt verplaatst ivm COVID-19

Deze reis zou in mei 2020 plaatsvinden. Vanwege de corona-maatregelen kon de reis helaas niet doorgaan. We gaan de reis daarom om op een ander moment alsnog organiseren. Hou de site goed in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!

De route door het Lake District voert ons eerst nog door makkelijker terrein voor we het hogerop zoeken voor spectaculaire uitzichten (Karin)Het Lake District

Het Lake District is het grootste nationale park van Engeland. De vele meren en bergen, ook wel ‘fells’ genoemd, zijn kenmerkend voor dit Unesco werelderfgoed. In totaal zijn er 16 meren en alle toppen van Engeland hoger dan 900 meter boven zeeniveau bevinden zich in dit gebied. Het was lange tijd populair bij schrijvers zoals Beatrix Potter en William Wainwright. Het is een vochtig gebied en daardoor altijd erg groen. In het voorjaar, wanneer wij er zijn, valt gemiddeld de minste neerslag en schijnt de zon de meeste uren. De Lakes zijn ruiger en steiler dan andere Engelse nationale parken. Perfect voor een mooie wandeltocht!

Wandelroute dwars door de Lakes

Op de rustdag kunnen we met een historisch stroomtreintje Ravenglass bezoeken met oa Muncaster Castle en haar tuinen en uilen centrum (N Chadwick)Gedurende de week doorkruisen we een groot deel van het nationale park van oost naar west én van zuid naar noord. We beginnen de route in het zuidoosten van het gebied, bij Lake Windermere. Dit meer is met een lengte van 18 km het grootste meer van Engeland. Aan de oever vinden we Wray Castle; een victoriaans neogotisch kasteel dat sinds 1929 wordt behouden door het National Trust en onlangs voor het publiek is geopend. De route van de komende dagen voert ons langs watervallen, restanten van kopermijnen, boerenland, een fort en lange, uitgestrekte dalen. Naarmate de tocht vordert wordt het gebied ruiger en de paden steiler. Zo kunnen we af en toe een topje meepakken en genieten van het adembenemende uitzicht. Na een aantal dagen plannen we een rustdag, waarschijnlijk in Eskdale. Hier is gelegenheid om met een stoomtrein Ravenglass te bezoeken, een schilderachtig dorpje aan zee met het prachtige Muncaster Castle.

Het Lake District is ruiger en steiler dan andere Engelse nationale parken, perfect dus voor een mooie wandeltocht!Na de rustdag gaan we verder richting het noorden. Als de omstandigheden het toelaten zullen we de komende twee dagen over de toppen van Sca Fell, Symonds Knott, Great Gable en Green Gable wandelen. De Sca Fell is met 946 meter het hoogste punt van deze reis. Bij mooi weer hebben we hier uitzicht op de hoogste berg van Engeland, Scafells Pike (978 meter). De laatste dagen passeren we onder andere Derwentwater valley; volgens Wainwright de allermooiste vallei van het Lake District. Onze route eindigt in Keswick. Hier hebben we genoeg tijd voor een echte Engelse high tea of te shoppen in een van de vele outdoorwinkels, voordat we de volgende dag terug reizen.

Bekijk voor een indruk van het Lake District ook het reisverslag van Lente in de Lakes, een eerdere Spring reis waarbij we een andere route liepen.

Het Lake District heeft in het voorjaar de meeste zonuren, dus geniet met ons mee van dit prachtige Engelse National Park (Peter Kok)Vervoer en overnachting

Vrijdag in de namiddag nemen we de nachtboot naar Newcastle en reizen de volgende ochtend verder naar het Lake District. Dezelfde middag lopen we al in de groene heuvels en langs het eerste meer van onze reis. In totaal wandelen we zes dagen, met halverwege een rustdag. We overnachten vaak in jeugdherbergen van de YHA. Tijdens de voorbereidingsdag kunnen we samen kiezen wanneer we onze eigen maaltijden bereiden, aanschuiven in de jeugdherberg of bijvoorbeeld een typisch Engelse Inn bezoeken.

Op zaterdag, na een bezoek aan het stadje Keswick, reizen we terug naar Newcastle en komen zondagochtend met de nachtboot aan in IJmuiden.

Contact

Als het weer mee zit kunnen we op deze wandeltocht langs hostels ook wat toppen mee pakken (Slippymark)Op deze reis door het NP Lake District moeten we rekening houden met alle weertypen, zelfs sneeuw, maar dat levert ook erg mooie landschappen op (Peter Kok)Wandel in het voorjaar mee op deze groepsreis door het ruige Lake District langs B&B’s en youth hostels