Uniek

  • Standplaatsreis
  • Bijzondere rotsformaties
  • Kamperen met lichte rugzak
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Luxemburgs Klein Zwitserland

Luxemburg

Tijdens deze reis kan je al wandelend genieten van het landschap van Luxemburgs Klein Zwitserland. We lopen een groot deel van de Müllerthal Trail en maken hier en daar een uitstapje van de route af. Laat je verrassen door enorme rotsformaties, lieflijke beekjes en prachtige bossen!

Standplaats kampeerreis, 22 t/m 30 mei 2021, zwaarte 3

In Klein Zwitserland liggen veel kloven tussen de rotsformaties, dit maakt het een interessant wandelgebiedHet Müllerthal wordt vaak Klein Zwitserland genoemd. Het landschap kenmerkt zich door prachtige rotsformaties, dat aan Zwitserland doet denken. Het gebied is relatief dichtbij Nederland, maar toch bevind je je in een compleet andere wereld. Met een ruime keuze aan wandelroutes kunnen we hier met gemak een week wandelen en genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. We overnachten op campings, maar de tassen zijn licht omdat we de tent overdag laten staan.

Müllerthal

Het Müllerthal ligt tussen de 150 en 420 meter hoog. De Müllerthal Trail is een 112 km lange route en bestaat uit 3 lussen (Route 1, Route 2 en Route 3) met ieder hun eigen karakter. Tijdens deze reis splitsen we deze lussen op in dagetappes en kiezen we er soms voor een alternatieve route te lopen.  Je zult tijdens de wandeldagen verrast worden door een gevarieerd landschap met rotsformaties, bos, weiden, prachtige beekdalen en burchten. De klimmen naar mooie uitzichtpunten zijn nooit erg lang, maar vergis je niet, de hellingen kunnen steil zijn. We lopen over kammen, maar zoeken ook de kloven, dalen en beekjes op. We zijn nooit heel ver van de bewoonde wereld. Op veel plekken zijn er dan ook mogelijkheden om een terrasje mee te pakken.

De klimmetjes kunnen best stijl zijn, maar wij doen die met een lichte dagrugzak (Bas Wetter)Het klimaat in het Müllerthal verschilt weinig van dat van Nederland. Al ligt het zuidelijker en meer landinwaarts, we zullen voorbereid moeten zijn op alle weertypes. Als de zon schijnt, is het bij een maximale 15 graden al snel heerlijk wandelweer, maar ook in het voorjaar kan het weer regenachtig zijn.

Echternach, campings & maaltijden

We verblijven tijdens deze reis op twee verschillende campings. Eén ervan is gelegen in Echternach, het cultureel en toeristisch centrum van de regio. Echternach staat bekend om de Sint Willibrord basiliek, de abdij en de oude historische binnenstad. De andere camping is gelegen in het hart van het gebied, met minder bezienswaardigheden, maar des te meer natuur. We nemen vanuit Nederland onze tenten mee en zullen zelf ons eten verzorgen ter plaatse. Samen met de reisbegeleiders zullen de maaltijden afgestemd worden. Natuurlijk kunnen we er met elkaar ook voor kiezen eens uit eten te gaan. Het Müllerthal zal je verrassen door haar rijke keuken op basis van kaas, honing en likeur.

Eigen vervoer naar Echternach

Wij maken dagwandelingen vanaf de camping over delen van de Mullerthal Trail (Bas Wetter)De reis begint en eindigt in Echternach. De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen- en terugreis totdat het zeker is dat de reis doorgaat. Dit hoor je uiterlijk ca. zes weken vóór de reis.

Voor deze bestemming geldt dat het vervoer per auto het snelste is, maar de optie voor trein & bus is ook zeker mogelijk. Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar de Deutsche Bahn reisplanner en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen, Eurolines voor informatie over bussen, de ANWB routeplanner voor informatie over autorijden en skyscanner om vliegtickets te vergelijken.

Covid-19

Tijdens deze reis houden we ons aan de geldende maatregelen betreffende Covid-19. Spring heeft hiervoor een protocol opgesteld. De reisbegeleiders zullen je daar voorafgaand aan en tijdens de reis over informeren. Onderdeel van het protocol is dat iedereen in z’n eigen tent slaapt, zodat we ook ‘s nachts 1,5 meter afstand kunnen houden. Je zorgt zelf voor een lichtgewicht trekkerstent.

Ook bij gemeenschappelijke taken als het koken van het avondeten, het afwassen, kaartlezen en andere voorkomende situaties houden we afstand van elkaar en houden we ons aan de richtlijnen. Kernwaarde in het protocol is dat we van iedereen in de groep verwachten zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie te gedragen.

Wil je voordat je deze reis boekt meer weten over het Corona-protocol van Spring, lees dan onze Q&A of mail dan naar Spring@nivon.nl. Het protocol wordt, als de richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven, geactualiseerd.

Boeken vanaf februari

Mail mij wanneer deze reis te boeken is

Contact