Uniek aan deze reis

  • Bijzondere rotsformaties
  • Kamperen met lichte rugzak
  • Herfstkleuren
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Roos

Rolf

Luxemburgs Klein Zwitserland

Luxemburg

25-09 t/m 03-10-2021

Tijdens deze reis genieten we van het landschap van Luxemburgs Klein Zwitserland. We lopen een groot deel van Mullerthal Trail. Ga mee en laat je verrassen door enorme rotsformaties, lieflijke beekjes en prachtige bossen! We maken dagwandelingen met een lichte rugzak en gezellige dorpjes onderweg, dus het is echt vakantie!

In Klein Zwitserland liggen veel kloven tussen de rotsformaties, dit maakt het een interessant wandelgebiedMullerthal

Het Mullerthal wordt vaak Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Het landschap kenmerkt zich door prachtige rotsformaties, dat aan Zwitserland doet denken. Het gebied is relatief dichtbij Nederland, maar toch bevind je je in een compleet andere wereld. Met een ruime keuze aan wandelroutes kunnen we hier met gemak een week wandelen en genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. We overnachten op campings, maar de tassen zijn licht omdat we de tent overdag laten staan.

Afwisselende dagwandelingen

Het Mullerthal ligt tussen de 150 en 420 meter hoog. De Mullerthal Trail is een 112 km lange route en bestaat uit 3 lussen (Route 1, Route 2 en Route 3) met ieder hun eigen karakter. Tijdens deze reis splitsen we deze lussen op in dagetappes en kiezen we er soms voor een alternatieve route te lopen.  Je zult tijdens de wandeldagen verrast worden door een gevarieerd landschap met rotsformaties, bos, weiden, prachtige beekdalen en burchten, tegen een decor van mooie herfstkleuren.

De klimmetjes kunnen best stijl zijn, maar wij doen die met een lichte dagrugzak (Bas Wetter)De klimmen naar mooie uitzichtpunten zijn nooit erg lang, maar vergis je niet, de hellingen kunnen steil zijn. We lopen over kammen, maar zoeken ook de kloven, dalen en beekjes op. We zijn nooit heel ver van de bewoonde wereld. Op veel plekken zijn er dan ook mogelijkheden om een terrasje mee te pakken.

Het klimaat in het Mullerthal verschilt weinig van dat van Nederland. Al ligt het zuidelijker en meer landinwaarts, we zullen voorbereid moeten zijn op alle weertypes. Als de zon schijnt, is het heerlijk nazomer-wandelweer, maar het kan aan het begin van de herfst ook regenachtig zijn.

Overnachten op twee campings

We verblijven tijdens deze reis op twee verschillende campings. Eén ervan is gelegen in Echternach, het cultureel en toeristisch centrum van de regio. Echternach staat bekend om de Sint Willibrord basiliek, de abdij en de oude historische binnenstad. De andere camping is gelegen in het hart van het gebied, met minder bezienswaardigheden, maar des te meer natuur. We nemen vanuit Nederland onze tenten mee en zullen zelf ons eten verzorgen ter plaatse. Samen met de reisbegeleiders zullen de maaltijden afgestemd worden. Natuurlijk kunnen we er met elkaar ook voor kiezen eens uit eten te gaan. Het Mullerthal zal je verrassen door haar rijke keuken op basis van kaas, honing en likeur.

Eigen vervoer naar Echternach

Wij maken dagwandelingen vanaf de camping over delen van de Mullerthal Trail (Bas Wetter)De reis begint en eindigt in Echternach. De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Ons advies is te wachten met boeken van je reis tot zeker is dat de reis doorgaat. Je hoort uiterlijk zes weken van tevoren of er voldoende deelnemers zijn om de reis door te laten gaan.

Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar de Deutsche Bahn reisplanner en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen, Eurolines voor informatie over bussen, de ANWB routeplanner voor informatie over autorijden en skyscanner om vliegtickets te vergelijken.

Mullerthal Trail in Luxemburg (Bas Wetter)

Covid-19

Tijdens deze reis houden we ons uiteraard aan de dan geldende richtlijnen en adviezen betreffende Covid-19. De reisbegeleiders zullen je daar voorafgaand aan en tijdens de reis over informeren. Op het moment van schrijven geldt in Luxemburg nog een maximale groepsgrootte van 10 personen. Zolang dat de regel is kunnen er maximaal 8 deelnemers mee. Als deze regel wordt versoepeld dan zullen wij de groepsgrootte verhogen naar maximaal 12 deelnemers.

Wanneer het in september nog steeds nodig is om 1,5 afstand te houden, zal dat betekenen dat iedereen in z’n eigen tent slaapt, zodat we ook ‘s nachts voldoende afstand kunnen houden. Dit zal ook tijdens de preünie worden besproken. De reisbegeleiders kunnen je ook informeren over de mogelijkheid om bijvoorbeeld een tent te huren als je er zelf geen bezit. Omdat we op deze reis dagwandelingen maken vanuit twee standplaats-campings, hoef je je tent niet mee te dragen in je rugzak. We vinden het belangrijk dat iedereen in de groep zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie gedraagt.

Wil je voordat je deze reis boekt meer weten over het Corona-protocol van Spring, lees dan onze Q&A of mail dan naar Spring@nivon.nl. Het protocol wordt, als de richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven, geactualiseerd.

Praktische informatie

Land:
Luxemburg
Activiteit:
Standplaats kampeerreis
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Zaterdag 25 september t/m zondag 3 oktober 2021 (9 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 14 augustus 2021 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-8 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
3 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* nvt nvt
Normaal €350 €390
* Op deze reis is geen korting van toepassing.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in eigen meegebrachte tenten op 2 verschillende campings, maaltijden op wandeldagen.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting (inclusief tent); passende reisverzekering; voorbereidingsdag; heen- en terugreis; coronatest indien nodig voor bestemming/doorreis.
Jij:
Je hebt wandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes. Er zijn geen hoge bergen in Luxemburg, maar vergis je niet in de hoogtemeters, er zitten best pittige dagen tussen.
Voorbereidingsdag:
Zaterdag 4 september 2021

Contact