Uniek aan deze reis

  • Prachtige herfstkleuren
  • Korte herfstreis
  • Gasthöfe en natuurvriendenhuizen
  • Vertrekt gegarandeerd
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Geertje

Rens

Herfst op de Hermannsweg

Duitsland

11-10 t/m 15-10-2017

Je zou er bijna jaloers van worden. Als Herman de Cherusk niet druk was om de Romeinen te verslaan, genoot hij vanaf de kam van één van de mooiste plekjes in de omgeving. Tweeduizend jaar later gaan wij naar de naar hem vernoemde Hermannshöhen. Sluit jij aan deze herfst?

Wandel in de herfst met Spring mee op een korte reis door het Teutoburger Wald (Bas Wetter)Trek er lekker nog even op uit deze herfst! De Hermannsweg is daarvoor de ideale bestemming: Prachtige herfstkleuren, mooie uitzichten en een megalomaan monument voor Hermann. Dit alles wordt gecombineerd met overnachtingen in een rustige omgeving of in pittoreske oude stadjes waar we gezellig een drankje zullen drinken en zullen eten in lokale Duitse Stuben.
Je vindt dit alles op slechts een paar uur afstand van de Nederlandse grens.

Over de reis

Niet ver over de grens vind je een prachtig wandelgebied: Het Teutoburger Wald en het Eggegebergte. Het is een lange heuvelachtige kam die zich uitstrekt tot ver in Duitsland. Over deze kam loopt een lange afstandswandelroute, de Hermannsweg. Genoemd naar Hermann, ook wel Arminius geheten, een later geromantiseerde held die hier de Romeinen verslagen heeft. De kam is niet zo hoog, maar precies hoog genoeg om een prachtig uitzicht te geven over het Noord-Duitse land. Omdat de bebossing voor een groot deel uit loofbos bestaat is het een ideale bestemming voor de herfst, wanneer de bomen vol kleur zijn en de uitzichten wat verder reiken.

Op deze korte wandelreis genieten we vanaf heuvelkammen van het uitzicht op de herfstkleuren van de loofbossen (Bas Wetter)Route Hermannshöhen

Onze route is een bergwandeling door het mooiste deel van het Teutoburger Wald en het Eggegebergte. De “bergen” zijn hier vriendelijke glooiende heuvels tot een hoogte van 400 m, maar we zullen ons zeker af en toe vermoeien met een stevig klimmetje, bijvoorbeeld als we onderweg op de route langs het Hermannsdenkmal komen. Ons traject start in Bielefeld waar we beginnen met een halve dag lekker inlopen. De volgende dagen behoren tot de etappes met het meeste reliëf van de Hermannsweg. Ook lopen we vaak over een kam waar we naar beide kanten van het uitzicht kunnen genieten. Dit alles door mooie herfstachtige bossen, op overwegend onverharde paden. De laatste twee dagen wordt het landschap iets vlakker en we eindigen op het station van Willebadessen.

Cultuur en overnachten

De rijke historie van het gebied is duidelijk zichtbaar in het landschap door ruïnes van oude burchten. Onderweg komen we onder andere langs het megalomane standbeeld van Hermann en langs de bijzondere rotsformaties van de Externsteine. Voor een Kaffee mit Kuchen kunnen we terecht in een van de vakwerkdorpjes die we passeren. s’Avonds zullen er mogelijkheden zijn om het Duitse (lokale) bier tot ons te nemen.

We overnachten afwisselend in Duitse Natuurvriendenhuizen in het bos en gezellige Gasthöfe of jeugdherbergen in de dorpjes.  Hierbij kunnen we er voor kiezen om ons te laten verwennen door de Duitse keuken of een eigen klaar gemaakte maaltijd.

Voor een Kaffee mit Kuchen kunnen we terecht in een van de vakwerkdorpjes (Nikater)Eigen vervoer naar Bielefeld

De reis begint in Bielefeld en eindigt bij het treinstation van Willebadessen. De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen- en terugreis. Meer informatie volgt na de aanmelding voor de reis.

Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar de Deutsche Bahn reisplanner en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen. Of spreek af om met een aantal mensen te carpoolen, Bielefeld ligt op circa 3 uur rijden vanaf Utrecht.

Praktische informatie

Land : Duitsland
Activiteit : Wandeltrektocht langs natuurvriendenhuizen en gasthöfe
Zwaarte : Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is maximaal 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata : Woensdag 11 oktober t/m zondag 15 oktober 2017 (5 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 3 september 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk : 74 m² per dag
10% Korting : nvt
Reguliere prijs : €204 voor Nivon-leden en €214 voor niet-leden. Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis.
Inclusief : Spring reisbegeleiding en materiaal; overnachtingen in natuurvriendenhuizen en gasthöfe.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden op trekkingdagen; heen- en terugreis.
Jij : Jij hebt zin om er in de herfst nog even met wandelschoenen en rugzak op uit te trekken, en samen met de groep de reis tot een groot succes te maken!
Voorbereidingsdag : Zaterdag 9 september 2017

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring.

Heb je een vraag over de reis? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over de reis en de voorbereidingsdag.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

Het monument van Hermann (Arminius) in het Teutoburger woud (Nawi112)Maak een mooie herfstwandeltocht op deze korte groepsreis over de Hermannshöhen vanuit het Duitse Bielefeld (Bas Wetter)De wandeltocht voert ons onder meer langs de Externsteine, een zandsteen formatie in Noordrijn-Westfalen (Tuxyso)Geniet van de laatste warme najaarszon op deze korte herfstreis over de Hermannsweg door het Teutoburgerwoud (Bas Wetter)