Uniek aan deze reis

  • Comfortabel overnachten
  • Lichte rugzak
  • Middelgebergte
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Liesbeth

Liezelotte

Goldsteig

Duitsland

16-10 t/m 24-10-2021

Heerlijk wandelen in de Duitse bossen op de grens met Tsjechië en Oostenrijk. Met het comfort van een goed bed en een lichte rugzak, en met een paar pittige klimmetjes die mooie vergezichten opleveren tot aan de Alpen.

Goldsteig

Wandel in oktober mee over de Goldsteig (Bas Wetter)Wij lopen een deel van de De Goldsteig, één van de langste wandelroutes van Duitsland. De route loopt grotendeels door het Beierse woud, een middelgebergte op de grens van Beieren (Duitsland) en Tsjechië. De herfst is misschien wel het mooiste seizoen voor deze wandelroute. De naam van deze wandelroute is afkomstig van het goud dat in veel beken in deze regio werd gevonden. Dus let goed op wanneer je je dorst wil lessen tijdens een stevige wandeling.

Van het ‘groene dak van Europa’ naar het Donaudal

Goldsteig (Karin)Onze tocht begint in de buurt van Zwiesel en eindigt nabij Passau. We lopen over het ‘groene dak van Europa’ met het grootste aaneengesloten bosgebied van Midden-Europa. Hier komen onder andere beren en wolven voor. Veel bergen reiken, met hun typerende rotsachtige toppen, boven de 1000 meter. We hebben uitzicht over Duitsland en Tsjechië. In het laatste deel van de tocht komen we langs het drielandenpunt met Oostenrijk. Hier opent het Donaudal zich en hebben we met goed weer uitzicht op de Alpen.

De tocht is iets uitdagender dan een standaard niveau 3 tocht. Over het algemeen is het wandelpad goed begaanbaar. We komen ook rotsen, stenige paden tegen en stevige klimmen tegen. Daarom ligt het aantal loopuren op sommige dagen wat hoger dan bij een standaard niveau 3 tocht. De extra inspanningen zullen echter altijd beloond worden. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Richtingaanwijzer langs de Goldsteig (Rosa-Maria Rinkl)Accommodaties

Tijdens de tocht overnachten we in comfortabele accommodaties waaronder hotels, vakantiewoningen, pensions of een hostel. Een hotel biedt soms wat extra luxe, terwijl je in een vakantiewoning vaak gezellig als groep bij elkaar kunt zitten en samen kunt koken. Kortom: een lekker bed en voldoende ontspanning na elke wandeldag.

Eten en drinken

De regio Beieren kent een lange biertraditie. Hier is het reinheitsgebot ingevoerd, wat betekent dat brouwers enkel water, gerst en hop mogen gebruiken voor hun bier. Tijdens deze reis kun je in een van de traditionele biergartens ervaren hoeveel smaak die ingrediënten samen geven. Het eten kent traditionele Duitse ingrediënten als aardappels, zuurkool en worst. Maar in Beieren kun je ook de meer Alpiene keuken tegenkomen met o.a. knödels.

Eigen vervoer naar Passau

Goldsteig etappe 17 (Michael_Ko__rner)De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen- en terugreis totdat het zeker is dat de reis doorgaat. Dit hoor je uiterlijk ca. zes weken vóór de reis.

Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar de Deutsche Bahn reisplanner en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen, Eurolines voor informatie over bussen, de ANWB routeplanner voor informatie over autorijden en skyscanner om vliegtickets te vergelijken.

Covid-19

Goldsteig etappe 18 (TVO)Tijdens deze reis houden we ons aan de geldende maatregelen betreffende Covid-19. Spring heeft hiervoor een protocol opgesteld. De reisbegeleiders zullen je daar voorafgaand aan en tijdens de reis over informeren. Onderdeel van het protocol is dat we zoveel mogelijk accommodaties hebben geselecteerd waar je ook tijdens het slapen voldoende afstand kunt houden.

Ook bij gemeenschappelijke taken als het koken van het avondeten, het afwassen, kaartlezen en andere voorkomende situaties houden we afstand van elkaar en houden we ons aan de richtlijnen. Kernwaarde in het protocol is dat we van iedereen in de groep verwachten zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie te gedragen.

Wil je voordat je deze reis boekt meer weten over het Corona-protocol van Spring, lees dan onze Q&A of mail dan naar spring@nivon.nl. Het protocol wordt, als de richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven, geactualiseerd.

Praktische informatie

Land:
Duitsland
Activiteit:
Trektocht langs diverse accommodaties
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Zaterdag 16 oktober t/m zondag 24 oktober 2021 (9 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 5 september 2021 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
12 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €623 €663
Normaal €693 €733
* Korting bij boeken t/m zondag 27 juni 2021.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in diverse accommodaties; ontbijt op wandeldagen; lokaal vervoer van Passau naar het beginpunt.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; lunch; avondeten; heen- en terugreis.
Jij:
Je bent 25-40, hebt bergwandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zondag 19 september 2021

Contact