Uniek aan deze reis

  • Uitzicht op de Glaciers de la Vanoise
  • Betoverende flora en fauna
  • Trektocht door ruig gebied
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Marleen

Tim

Glaciers de la Vanoise

Frankrijk

21-07 t/m 30-07-2023

Ontdek de verschillende gletsjers in het Nationaal park Vanoise! Tijdens deze prachtige huttentocht lopen we in zeven dagen om de ‘Glaciers de la Vanoise’ heen. We trekken door ruig terrein wat dankzij de status als Nationaal park in de lente en zomer bezaaid is met bloemen en planten. En vergeet de dieren niet ;) Laat je betoveren!

Op trektocht door het ruige Alpenlandschap

We maken een mooie tocht door het oudste Nationale park van Frankrijk. Onderweg overnachten we in hutten waar we verblijven op basis van halfpension. De paden zijn over het algemeen goed gemarkeerd en bij goed weer heb je regelmatig zicht op witte toppen en smeltende gletsjers. De moeilijkheidsgraad is wisselend, soms lopen we over relatief eenvoudige paden, soms lopen we in hoog alpien terrein waar tredzekerheid onmisbaar is. Enkele paden zijn ‘luchtig’, met een afgrond naast het pad. Geen lekkere combi met hoogtevrees ;).

Nationaal park Vanoise

In 1963 is het gebied wat we doorkruisen uitgeroepen tot Nationaal park. Het sluit aan op het park Gran Paradiso in Italië en samen beslaan ze een oppervlakte van ongeveer 1250 vierkante kilometer. Door de status als Nationaal park zijn de bergen niet aangetast door de wintersport. Je vindt er tot wel 1200 verschillende bloemen en planten! Denk aan het alpenroosje, de vanille-orchidee en de gele gentiaan. Ook de fauna is indrukwekkend; naast steenbokken, gemzen en marmotten komen in dit gebied ook de lammergier, steenarend en korhoen voor. En de wolf niet te vergeten! De hoogste top van de Vanoise is de Grande Casse, die met zijn 3855 meter een markant punt vormt in het landschap.

Op pad rondom de Glaciers de la Vanoise

Onze tocht start in het kleine dorp Pralognan, waar ook het informatiecentrum over het Nationaal park te vinden is. Hier overnachten we in een hotel, zodat we in de ochtend uitgerust kunnen starten aan de steile klim richting de eerste berghut. Wie weet hebben we gedurende de eerste wandeldagen een keer zicht op de Mont Blanc of het Ecrins-massief. Vlak voor de rustdag kunnen we, als alles meezit, een bergtop beklimmen: le Rateau d’Aussois. Vanaf de 3131 meter hoge top heb je bij goed weer een prachtig uitzicht over de Vanoise! Na de eerste vier wandeldagen is het tijd voor de rustdag. Tijdens de rustdag kun je een verfrissende duik nemen in een van de twee meren waar je vanaf de hut naar toe kunt wandelen. Na de rustdag vervolgen we de tocht richting het noorden, om zo in drie dagen weer terug te lopen naar Pralognan.

De charme van het huttenleven

We verblijven tijdens de reis is berghutten. Na een flinke tocht kunnen we hier uitrusten en genieten van een lokaal biertje of een tarte aux myrtilles. De hutten zijn rustig gelegen, midden in het berglandschap.  Ze variëren in grootte en ze bieden allen een verblijf op basis van halfpension aan. In de avond kunnen we genieten van een driegangenmenu, vaak met gerechten uit de streek. Tegenwoordig is het goed mogelijk om vegetarisch te eten in de hutten. En dan is het om tien uur ‘s avonds tijd voor Huttenrühe!

Met de trein richting Pralognan

Tijdens deze reis maken we zowel de heen- als de terugreis gebruik van de dagtrein. Via Parijs komen we uiteindelijk in Moutiers terecht, vanaf waar we naar Pralognan zullen reizen. De reis eindigt ook in Pralogna en samen reizen we terug naar Nederland.

Praktische informatie

Land:
Frankrijk
Activiteit:
Trektocht langs berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 21 juli t/m zondag 30 juli 2023 (10 dagen)
Inschrijven t/m:
Woensdag 5 juli 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
11.8 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €1065 €1105
Normaal €1183 €1223
* Korting bij boeken t/m zondag 26 maart 2023.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in berghutten; ontbijt en diner op wandeldagen; heen- en terugreis.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden op de reisdagen en de rustdag.
Jij:
Je hebt bergwandelervaring en een goede conditie. Je bent tredzeker en hebt geen hoogtevrees. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
25/06/2023

Contact