Uniek aan deze reis

  • Mini-trektocht
  • Comfortabel overnachten
  • Herfstlandschap
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Floris

Hauke

Écrins: le balcon Champcella

Frankrijk

14-10 t/m 22-10-2022

Wandelen in de bergen door de schilderachtige herfstkleuren en dan welverdiend uitrusten in een gite d’etape gelegen op ‘le balcon Champcella’. Heerlijk! Tijdens deze standplaatsreis vlak naast de Écrins maken we ook een mini-trektocht naar een dorp wat alleen te voet bereikbaar is.

Hiken in de herfst

Een week lang maken we avontuurlijke wandeltochten vanuit gite d’etape ‘la Bergerie’. Daar genieten we van een maaltijd en kunnen we bijkomen zodat we de volgende dag weer fris op pad kunnen. We lopen door de bergen met een prachtig palet aan herfstkleuren om ons heen en wellicht is de eerste sneeuw al gevallen. We volgen de paden, die in dit gebied nog niet platgelopen zijn. En met een beetje geluk komen we met een mooi kleurtje terug: deze streek staat bekend om zijn zonnige en droge klimaat.

Le balcon Champcella

De uitvalsbasis voor deze wandelreis is het kleine Franse dorp ‘Champcella’. Dit dorp met 150 inwoners is gelegen op een vaak zonovergoten plateau en heeft daardoor de bijnaam ‘le balcon Champcella’ gekregen. Champcella ligt tussen twee Nationale parken in: les Ecrins en de Queyras. Vooral het Nationale park les Ecrins is goed te bereiken vanaf Champcella en we zullen dit park bij een aantal wandelingen doorkruisen.

Les Ecrins staat bekend als het meest ongeschonden hooggebergte van de Alpen. De verscheidenheid aan flora en fauna is hier enorm. Van de gems, steenbok en steenarend tot de marmot en de lynx. Wie weet kunnen we een aantal van deze dieren spotten! Les Ecrins is het grootste en oudste Nationale park van Frankrijk en enkele bergtoppen liggen rond de 4000 meter. Mogelijk brengen we ook een bezoek aan de Queyras, wat zich heeft gevormd rondom een smeltwaterrivier, de Guil.

Dagwandelingen en een mini-trektocht

Vanuit Gite ‘la Bergerie’, gelegen op ongeveer 1200 meter hoogte, maken we dagwandelingen door de bergen. We zullen zo’n vier tot zes uur aan het lopen zijn, exclusief pauzes. Gezien het bergachtige gebied maak je al snel flink wat hoogtemeters, meer dan je bij een 3 schoentjesreis zou verwachten. Een goede conditie is dan ook extra belangrijk. Gelukkig lopen we met een lichte dagrugzak waardoor je de extra hoogtemeters hopelijk wat minder in je benen zult voelen.

Tegen het einde van de week maken we een prachtige mini-trektocht naar het dorp Dormillouse. Dit dorp ligt in het Nationaal park ‘les Ecrins’ en is alleen te voet bereikbaar. De eerste dag van de trektocht lopen we door het dal van Freissinières, langs prachtige bergbeken en hoog oprijzende wanden. We slapen in een hut op 1727 meter hoogte. Hierdoor kunnen we de volgende dag als het meezit een mooie tocht op hoogte maken. Deze dag maken we echt een flinke afdaling om weer bij de minibus en auto te komen die ons weer terug zal brengen naar de Bergerie.

Slaapplek met een gouden randje

We overnachten in gite d’etape La bergerie in twee- en vierpersoonskamers. Sommige kamers hebben zelfs een balkon! Vanuit de kamers heb je zicht op de bergen. In de ochtend staat het ontbijt voor ons klaar en ‘s avonds kunnen we aanschuiven voor een viergangendiner. Wat wil je nog meer? Ook de lunch is inclusief. Tijdens de trektocht overnachten we in een hut waar de eigenaren voor ons koken. Ook het ontbijt voor de volgende dag wordt voor ons verzorgd. Zo kunnen we de tweede dag van de trektocht vol goede moed starten!

Eigen vervoer naar Argentière la Bessée

De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen- en terugreis totdat het zeker is dat de reis doorgaat. Dit hoor je uiterlijk ca. zes weken vóór de reis.

Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar de Deutsche Bahn reisplanner en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen, Eurolines voor informatie over bussen, de ANWB routeplanner voor informatie over autorijden en skyscanner om vliegtickets te vergelijken.

Praktische informatie

Land:
Frankrijk
Activiteit:
Standplaatsreis met tweedaagse trektocht
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 14 oktober t/m zaterdag 22 oktober 2022 (9 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 17 september 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
113 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €873 €913
Normaal €971 €1011
* Korting bij boeken t/m zondag 24 juli 2022.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in Champcella (standplaats) en Dormillouse (mini-trektocht); maaltijden op wandeldagen.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; vervoer; maaltijden op reisdagen.
Jij:
Je bent 25-40, hebt bergwandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zaterdag 3 september 2022

Contact