Uniek aan deze reis

  • Zuid Engelse kliffen
  • Unesco werelderfgoed
  • Cultuur en ruige natuur
  • Gegarandeerd vertrek!
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Robbert

Saskia

Dorset & Jurassic Coast

Engeland

26-04 t/m 06-05-2018

Ga mee naar het mooiste deel van het Engelse South West Coast Path: de Jurassic Coast in Dorset, waar de natuur met zijn bloemenzeeën in het voorjaar op zijn mooist is. We worden onderweg verrast met pittoreske kustplaatsjes, prachtige vergezichten en misschien spotten we wel een reuzenhaai of dolfijn!

We wandelen over het South West Coast Path langs de grillige Jurassic Coast in het zuid Engelse DorsetDeze week verkennen we de ruige kustlijn van het graafschap Dorset, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat vanwege de unieke kust en de vele fossielen van dino’s en zeedieren. Het klimaat is hier zo on-Engels zacht en droog dat we soms zelfs palmbomen tegenkomen. Ondanks dat kan er soms wel een straffe zeewind waaien, dus warme kleding blijft noodzakelijk. De avonden brengen we in ieder geval warm door in een gezellig hostel of lokale pub.

Jurassic coast: steile kliffen, kustplaatsjes en fossielen

Het South West Coast Path is in totaal meer dan 1000 km lang en loopt van Somerset via Devon, Cornwall, weer via Devon en tot in Dorset. Tijdens onze wandeltocht volgen wij het stuk dat door velen als het mooiste deel van de trail bestempeld is: de Jurassic Coast in Dorset. Het kustpad loopt strak langs de klifrand. Door erosie van de kliffen komen sommige paden minder dan een meter van het steile klif te liggen. In dat geval ligt er altijd een nieuw pad een paar meter van het klif verwijderd dat wij dan zullen nemen. Vanaf de hoge kliffen genieten we van prachtige vergezichten op de ruige kust en spotten we misschien wel een zeerob, reuzenhaai of zelfs dolfijn!

Op deze voorjaars wandeltrektocht langs de zuid Engelse kust komen we geregeld in mooie kustdorpjes (Bas Wetter)Via de klifrand passeren we naast mooie natuur ook pittoreske kustdorpjes met elk hun eigen karakter. In Sidmouth komen we terecht in een oude chique Victoriaanse badplaats, de volgende dag zien we in Beer dat de vissersboten nog met de hand het kiezelstrand worden opgetrokken en West Bay zal door de fans van Broadchurch herkend worden als de set van de Netflix hitserie. Naast de culturele highlights genieten we in de dorpjes natuurlijk ook van een kop thee en een scone!

Dit gebied kenmerkt zich door sedimentaire gesteentelagen van 180 miljoen jaar oud. De rotsen bestaan uit rode en grijze leisteen, witte kalksteen en gele zandsteen. Er worden nog steeds veel fossielen gevonden, wie weet wat wij er vinden!

Ontstaan van het South West Coast Path

Op deze voorjaars wandeltocht via hostels trekken we langs de zuid Engelse kliffenkust van DorsetHet South West Coast Path is ooit opgezet speciaal voor de kustwacht. Vroeger patrouilleerden kustwachters te voet op zoek naar smokkelaars. Vanaf het kustpad konden alle inhammen goed in de gaten worden gehouden. De kustwachters liepen steeds een etappe en verbleven in cottages langs het pad. Een groot deel van deze cottages staan er nog altijd. Sommige zijn inmiddels omgebouwd tot kleine B&B’s of restaurantjes. Later zijn vissers het pad ook gaan gebruiken om uit te kijken naar scholen vis en om de condities op zee te controleren. Tegenwoordig zijn het vooral wandelaars die genieten van de geweldige uitzichten.

Reisplan en praktische informatie

De Jurassic Coast is uniek vanwege de verschillende gekleurde gesteenten langs de kust (NigelReeve)We vertrekken donderdagavond 26 april met de nachtboot naar Engeland. Op de boot leren we elkaar vast kennen en komen we meteen in de vakantiestemming! Vanuit Harwich reizen we met de trein naar London, om vanuit daar in de trein naar Exeter te stappen. We komen daar lekker vroeg aan, dus alle tijd om de omgeving alvast te verkennen.

De volgende dag starten we onze wandeltocht vanuit Exmouth of Seaton. Vanaf daar volgen we het South West Coast Path tot Poole/Bournemouth. Dit doen we in 7 wandeldagen en 1 rustdag. Onderweg slapen we comfortabel in hostels of in (self catering) cabins. Het eten is niet bij de reisprijs inbegrepen, maar veel van onze slaapplekken bieden wel een half pension mogelijkheid. Het is dus mogelijk om dit bij te boeken. We geven hier o.a. tijdens de preünie meer informatie over. We passeren veel dorpjes dus we kunnen ook eens met elkaar gezellig uit eten. Genoeg leuke opties!

Voor de terugreis nemen we de trein vanuit Poole/Bournemouth en komen we aan het einde van de dag weer aan op Amsterdam Centraal. Waar we afscheid nemen en terugkijken op een geweldige avontuurlijke week!

Praktische informatie

Land : Engeland
Activiteit : Wandeltrektocht langs hostels
Zwaarte : Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata : Donderdag 26 april t/m zondag 6 mei 2018 (11 dagen)
Inschrijven t/m : Dinsdag 20 maart 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-10 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk : 64 m² per dag
10% Korting : €812 voor Nivon-leden en €847 voor niet-leden bij boeken t/m donderdag 28 december 2017.
Reguliere prijs : €903 voor Nivon-leden en €938 voor niet-leden. Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis.
Inclusief : Spring reisbegeleiding en materiaal; heen- en terugreis; overnachtingen in hostels.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden.
Jij : Je hebt een goede wandelconditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag : Zaterdag 31 maart 2018.

Contact

Op deze wandelvakantie kunnen we regelmatig genieten van Engelse lekkerijen (Rianne Pragt)We wandelen over de witte kliffen van de kust in Dorset (JimChampion)Het klimaat aan de Jurassic Coast is zacht en droog zodat er palmbomen kunnen groeien (Bas Wetter)Op deze wandeltrektocht langs de Jurassic Coast kunnen we genieten van prachtige zonsondergangenEind april maakt Spring een wandeltrektocht via hostels over het South West Coast Path, deze groepsreis belooft een prachtige vakantie te worden (Bas Wetter)

We wandelen dit voorjaar over de Engelse kliffen van het South West Coast path (Rianne Pragt)We overnachten op deze wandelreis in hostelsHet South West Coast path loopt vlak boven de kliffen van Jurassic Coast (Bas Wetter)