Uniek aan deze reis

  • Afwisselende trektocht in Wales
  • Veel watervallen
  • Afsluiting in de hoofdstad van Wales
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Jitske

Rens

Beleef de Brecon Beacons

Wales

04-08 t/m 12-08-2018

De Brecon Beacons laten Wales zien in al haar verscheidenheid. We wandelen langs uitstrekte velden, beekjes, bos en beklimmen een aantal bescheiden bergtoppen. Onderweg mooie uitzichten, watervallen en gezellige pub's. En tot slot een cultureel festival in Cardiff. Hou jij ook zo van afwisseling?

Typisch Welsh landschap: glooiende heuvels, boerderijen, stenen muurtjes en heel veel schapen (Karin)Schapenweiden, bergen en watervallen

Tijdens deze reis maken we gebruik van twee verschillende wandelroutes die het nationaal park doorkruisen en elk hun eigen karakter hebben. De Usk Valley Walk voert ons over heuvels met schapen en de typische stenen muurtjes. Ook volgt de route een smal kanaal dat ooit is aangelegd om steenkool uit het gebied te verschepen. Hier loop je heerlijk vlak langs het water met regelmatig mooi uitzicht over de vallei. We passeren een aantal dorpjes met onuitspreekbare Welshe namen, hier gaan we natuurlijk op zoek naar een pub voor een lekkere lunch.

Vervolgens stappen we over op de ruigere Brecons Way. Deze route volgt met name de hoge onherbergzame delen van het gebied. Hier vind je toppen begroeid met heide en hoogveen, steile door gletsjers uitgesleten dalen, kleine meertjes en rotspartijen. We volgen de bergkam en beklimmen de Penn Y Fan, de hoogste top van zuid Wales. Bij mooi weer heb je prachtig uitzicht over de omliggende toppen en de vallei. Ook lopen we door de bossen van waterfall country, dit gebied doet zijn naam eer aan: binnen enkele kilometers passeer je meerdere prachtige watervallen.

Heerlijk vlak wandelen langs het Monmouthshire and Brecon Canal (Nieke)Welshe cultuur

Naast alle natuur en de mooie wandelingen, heb je op deze reis ook kans om wat van de cultuur en historie van het gebied mee te pakken. Op de rustdag kan je ervoor kiezen een bus te nemen of een wandeling te maken naar Brecon. Dit kleine stadje aan de rand van het nationaal park heeft een leuk centrum en een kathedraal die je kunt bezoeken.

We sluiten de reis af met een bezoek aan Cardiff, de hoofdstad van Wales. We slapen twee nachten in een leuk, centraal gelegen hostel. Hier maken we nog een mooie dagwandeling door de uiterwaarden en heuvels rond de stad. Ook kan je een bezoek brengen aan Cardiff Castle, rondkijken bij de havens en wetlands aan de kust, of winkelen en een terrasje pakken in het gezellige centrum, aan jou de keuze! Extra speciaal: ons bezoek aan Cardiff valt samen met Eisteddfod, het nationale festival van Welshe taal en cultuur. Ook zonder de taal te spreken is het leuk om een bezoek te brengen aan het festivalterrein voor live muziek, dans of straattheater.

Hostels, Brecons Way en vervoer naar Wales

We overnachten in hostels of bunkhouses op meerpersoonskamers. De accommodaties liggen vaak op prachtige locaties, midden in de natuur. Op sommige dagen kunnen we in het hostel halfpension bijboeken, andere dagen zullen we zelf koken of eten we in een nabij gelegen pub. Maaltijden zijn niet inbegrepen in deze reis, tijdens de voorbereidingsdag bespreken we hoe we de maaltijden willen invullen.

Prachtig uitzicht vanaf de toppen van de Brecon Beacons (Peter Kok)Hoewel het hoogste punt van onze route slechts 886 m boven zeeniveau ligt, zullen we op een aantal dagen flink stijgen en dalen. Het pad is goed begaanbaar en de rugzakken kunnen licht blijven doordat we in hostels slapen en daar ook regelmatig mee-eten. De meeste dagen verwachten we dat de looptijd tussen de 5 en 6 uur zal liggen, prima passend bij een 3 schoentjes tocht. Op één dag zullen we ruim 7 uur lopen en ongeveer 1500 hoogtemeters maken (steigen en dalen samen). Daar krijg je wel een prachtige dag langs de hoogste toppen van de Brecon Beacons voor terug en de volgende dag kan je je voeten rust gunnen op de rustdag.

We reizen comfortabel per trein naar Londen, hier stappen we over op een lokale trein richting Abergavenny. Op de terugweg reizen we van Cardiff met de trein via Londen naar Nederland.

Praktische informatie

Land:
Wales
Activiteit:
Wandeltrektocht langs hostels
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Zaterdag 4 augustus t/m zondag 12 augustus 2018 (9 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 24 juni 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk:
65 m² per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €720 €755
Normaal €800 €835
* Korting bij boeken t/m woensdag 4 april 2018.
** Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en materiaal; heen- en terugreis; overnachtingen in hostels.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden.
Jij:
Je hebt een goede wandelconditie. Je maakt samen met de groep en reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zaterdag 30 juni 2018.

Contact

Neerploffen met een lunchpakket en thermosfles en de omgeving in je opnemen, dat geeft het gevoel van ultieme vrijheid (Karin)Behoorlijk stijgen en dalen over de hoogste toppen van de Brecon Beacons (Nieke)We passeren meerdere indrukwekkende watervallen in de bossen bij Ystradfellte (<a href="http://www.mackenzie.co/" target="_blank">Saffron Blaze</a>)We overnachten op deze wandelreis in hostelsWandel mee op deze fleurige groepsreis naar een van de mooiste gebieden van Groot Brittanië (Karin)