Uniek aan deze reis

  • Wildkamperen op de mooiste plekken
  • Grensoverschrijdende tocht rondom de karakteristieke Mont Thabor
  • Inschrijving gesloten, vertrekt
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Martijn

Anne-Marie

Tour du Thabor

Italië en Frankrijk

22-07 t/m 30-07-2017

De uitlopers van Piemonte vormen het startpunt van deze wandeltrektocht naar Frankrijks meest bijzondere berg: de Mont Thabor. Op afstand grillig en ruig, maar van dichterbij verandert het gezicht van deze berg in een warme glimlach. De Tour du Mont Thabor leidt ons veilig om en óp deze reus.

Tijdens deze wandeltrektocht kamperen we in het wild naast bergmeertjes waar we een verfrissende duik kunnen nemenPrachtige wildkampeerplekken, uitdagende bergpaden en verkoelende bergmeertjes. Dat zijn de ingrediënten van deze reis. We gaan een ruime week en daarmee is het een perfecte reis voor als je eens kennis wil maken met het wildkamperen midden in de natuur. Maar ook doorgewinterde kampeerders zullen niet teleurgesteld worden. Het is een prachtig, ruig berggebied met hoge passen, steile kammen en spitse toppen.

Over de reis

Het gebied rondom de Mont Thabor is een fantastische plek voor een trektocht. Ruige blokkenvelden, uitdagende bergpaden en hoge passen. En dit alles wordt bekroond door een bijzondere berg, de Mont Thabor, met 3178 meter het hoogste bereikbare punt van dit gebied. De naastgelegen Pic du Thabor is met zijn 3207 meter nog net wat hoger, maar voorbehouden aan de alpinisten. Voor Spring is het geen onbekend gebied, eerder hebben we een uitdagende wildkampeertrektocht in deze regio georganiseerd. Door het gebied loopt de gemarkeerde Tour du Mont Thabor, die de mooiste paden aaneenrijgt. Doordat het gebied zo ruig is moeten we goed ingelopen zijn, daarom starten we wat oostelijker, aan de Italiaanse kant van de grens. Dat geeft gelijk weer een extra dimensie aan deze grensoverschrijdende tocht: Italiaanse espresso, Franse bergkaas en andere culinaire hoogtepunten. We passeren zo nu en dan een dorpje of berghut, perfect voor een gezellige pauze onderweg, maar slapen doen we op de allermooiste plekken midden in de bergen.

We beginnen onder de boomgrens en wandelen geleidelijk naar boven langs alpenweiden en bergmeertjes (foto: Jesse Sterne)GR 57 Tour du Thabor route

Op zaterdagochtend vertrekken we met de Thalys naar Parijs. Daar stappen we over op de TGV richting de Italiaanse grens, die we aan het eind van de dag zullen passeren. Aan de Italiaanse kant stappen we uit en zetten we op een camping onze tenten op in het hoofddal, omringd door hoge bergen. De volgende ochtend kunnen we nog heerlijk ontbijten met vers brood, daarna is het tijd om de rugzakken op te doen. Geleidelijk klimmen we het dal uit, eerst door het de bossen en later door de alpenweiden. Aan het eind van de dag zoeken we midden in de natuur een mooie kampeerplek uit. De drukte van de bewoonde wereld hebben we dan al ver achter ons gelaten. We vervolgen daarna onze weg richting het hoge massief rondom de Mont Thabor, dat steeds dichterbij komt. De eerste dagen zijn perfect als inloopdagen, we genieten al van prachtige uitzichten, maar kunnen rustig aan de bergpaden wennen voordat we het hooggebergte ingaan.

Eenmaal Frankrijk binnengelopen komt de Mont Thabor snel dichterbij. Hier betreden we de ruige wereld van het hooggebergte met hoge passen, steile kammen en spitse toppen. Dit is het territorium van de steenbokken, gemzen en marmotten. Zeker aan het eind van de dag, wanneer andere wandelaars weer terug zijn naar hun auto, hebben we grote kans deze dieren te treffen. Wij overnachten midden in de natuur en als het even kan bij een bergmeertje, zodat we na een inspannende dag heerlijk kunnen bijkomen met een verfrissende duik. Samen met de reisbegeleiders zullen we als groep op de voorbereidingsdag beslissen welk deel van de GR 57 Tour du Thabor we precies zullen lopen. Een ding staat vast, op zaterdag aan het eind van de dag zullen we weer afdalen naar Bardonecchia. Na een feestelijk avondmaal en een laatste overnachting vertrekken we hiervandaan weer per trein naar Nederland.We wandelen over de Franse de uitdagende GR57 Tour du Mont Thabor over bergkammen en hoge passen naar de top

De duur van de wandeldagen verschilt. We beginnen rustig, eenmaal ingelopen maken we wat langere dagen die beloond worden met vergezichten. Halverwege de tocht houden we een rustdag waarbij we op een camping zullen overnachten. Deze wandeltocht is voor de meer ervaren wandelaars. Zo nu en dan zijn de hellingen steil, de afgronden diep en de paden rotsig. Met een goede conditie kan je pas echt van deze tocht genieten. Na de flinke inspanningen zal je extra genieten wanneer je ’s avonds nog even voor je tentje zit!

Overnachten, eten en drinken

Na de wandeltocht zetten we onze tenten op bij een bergmeertje en koken een maaltijd op de branders (foto: Joav Gertner)Op deze wandeltrektocht zullen we afwisselend op campings en in het wild overnachten. Kern van de reis vormen de wildkampeernachten midden in de natuur, waarbij we de bergen helemaal voor onszelf hebben. Niets is er mooier dan met een magnifiek uitzicht langzaam de avond over de bergen te zien vallen. En voordat je in je tentje stapt nog even naar de sterrenhemel te staren… We zullen op deze trektocht waarschijnlijk vier nachten wildkamperen. Op deze dagen eten we trekkingmaaltijden, die we op onze branders bereiden en zelf vanuit Nederland meenemen (inbegrepen in de reisprijs). De dag van aankomst en op de rustdag zullen we op een camping kamperen. Zo hebben we de mogelijkheid ook van de lokale gastronomie te genieten en lekker uit eten te gaan. Kortom, een fantastische mix van ongerepte bergnatuur en prachtige kampeerplekken, afgewisseld met de luxe van zo nu en dan een heerlijke cappuccino en een tarte aux myrtilles!

Praktische informatie

Land : Italië en Frankrijk
Activiteit : (Wild)kampeertrektocht
Zwaarte : Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is maximaal 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata : Zaterdag 22 juli t/m zondag 30 juli 2017 (9 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 11 juni 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk : 54 m² per dag
10% Korting : €646 voor Nivon-leden en €681 voor niet-leden bij boeken t/m woensdag 22 maart 2017.
Reguliere prijs : €718 voor Nivon-leden en €753 voor niet-leden. Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis.
Inclusief : Spring reisbegeleiding; treinreis; 3 overnachtingen op campings, 1 hostelovernachting en 4 x wildkamperen; vervoer ter plaatse; maaltijden op trekkingdagen
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag
Jij : Jij houdt van een echte bergtocht, kijkt er naar uit om op de mooiste plekken te kamperen en maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag : Zondag 11 juni 2017.

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring.

Heb je een vraag over de reis? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over de reis en de voorbereidingsdag.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

Bij het kamperen op de campings kunnen we nog genieten van heerlijke lokale Franse kaasjes (foto: Joav Gertner)Onze wandeltrektocht voert ons vanuit de uitlopers van de Piemonte over de hoge passen van de Franse Alpen (foto: Jesse Sterne)Tijdens deze Spring groepsreis wandelen we rond de Mont Thabor naar boven met onderweg geweldige uitzichtenWe genieten tijdens het eten van het uitzicht en de warme avond zonKortom een prachtige wildkampeertrektocht met leeftijdsgenoten door de Italiaanse en Franse Alpen over hoge passen en bergkammen (foto: Jesse Sterne)